Afbeelding

Blind Walls Gallery presenteert december expositie: Haal de straat in huis

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

BREDA - In de Gallery van de Blind Walls Gallery is vanaf één december een nieuwe expositie te bewonderen: Haal de straat in huis. Dit wordt gevierd met een feestelijke opening op vrijdag twee december.

De nieuwe expositie bevat een selectie risoprints, zeefdrukken en originele werken van negen makers die eerder muurschilderingen in Breda maakten. Risoprint is een duurzame manier van druktechniek die zorgt voor intense kleuren. 

Tijdens de feestelijke opening op vrijdag 2 december worden twee unieke kunstwerken in oplage uitgebracht, gebaseerd op muurschilderingen van Thunder&Bold en Joren Joshua. De risoprint van Thunder&Bold is gebaseerd op de muurschildering die hij dit jaar in Tuinzigt maakte. Deze schildering geeft de verschillende verhalen uit de geschiedenis van de wijk weer. 

Eerder dit jaar maakte ook illustrator Joren Joshua een muurschildering in Breda, deze schildering eert het Breda Jazz Festival, het oudste én grootste meerdaagse jazzfestival van Europa. Het ontwerp is omgetoverd tot een exclusieve zeefdruk. 

Beide werken zijn gesigneerd en genummerd door de makers, die tijdens deze release zelf ook aanwezig zijn. De release vindt plaats vanaf 16:00 aan de Terheijdenstraat 1.