Komende week is er weinig ruimte voor de zon.
Komende week is er weinig ruimte voor de zon. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: ‘Komende dagen veel wolken en langzaam wat kouder’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 28 november en de komende dagen.


Een lagedrukgebied bij IJsland bepaalt het weer. Een koufront hiervan zwabbert vandaag nog over het oosten van Brabant. Een buienlijntje bereikt later vanmiddag nog net West-Brabant. Dinsdag doet een zwak rugje van hoge druk boven de Britse eilanden de atmosfeer stabiliseren, waarna vanaf woensdag de luchtdruk gaat stijgen boven Scandinavië. Koudere landlucht gaat dan naar Brabant stromen.

Maandag 28 november
Het is bewolkt met voornamelijk in het oosten van Brabant nog wat gemiezer. Dat zal vanmiddag weg trekken. In het westen van de provincie is het al droog, maar nog bewolkt. Later op de middag kan daar de zon lokaal even doorbreken en net zo lokaal kan daar nog een bui vallen. De wind waait zwak met 2 Beaufort uit het zuidwesten. Maxima van 9 tot 10 graden.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag 29 november

Een grijze start van de dag met laaghangende wolken. Plaatselijk is het mistig of nevelig. Mist trekt op. Of er ruimte komt voor de zon, die kans is niet zo groot. Lokaal kan er een spatje regen vallen. Er staat een zwak noordelijk windje bij 9 graden.

Woensdag 30 november
November sluit woensdag af met veel laaghangende grijze wolken. Het is droog, maar de wind is naar het oosten gedraaid en zwak. Met 7 graden is het wel bekeken. Voor het gevoel wordt het al een beetje kouder.

Donderdag 1 december
Met december op de kalender wordt het vooral gevoelsmatig kouder. Dat komt door een aantrekkende noordoostenwind van 3 of 4 Beaufort. Die voert nog wat koudere lucht aan met maxima tot 5 graden. Het is overwegend grijs bewolkt met lokaal wat gemiezer.

Zo was het weer zondag 27 november 2022
Maximumtemperatuur: 8,0 graden
Minimumtemperatuur: 6,1 graden
Neerslag: 10,2 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden
Weersverwachting opgesteld maandag 28 november 2022 om 12:00 uur