Afbeelding
Foto: Entree Awards, Ming Chao

Restaurantprijs voor The Streetfood Club: ‘Echt een unieke herbestemming’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA / AMSTERDAM - Op 28 november zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. Restaurant The Streetfood Club uit Breda won in de categorie ‘Best New Restaurant & Bar 150+ guests’. De jury was zeer onder de indruk van dit restaurant. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree.

Een 22-koppige onafhankelijke vakjury bezocht afgelopen maanden ruim vijftig genomineerde horecabedrijven. Daarvan wonnen maandag 28 november tijdens een avondvullende show in Theater Amsterdam elf bedrijven een Entree Award. Eén daarvan was het restaurant The Streetfood Club uit Breda, in de categorie ‘Best New Restaurant & Bar 150+ guests’.

‘Een unieke herbestemming’
Tijdens de uitreiking zei de jury: “Wat is de overtreffende trap van The Streetfood Club in Utrecht? Dat is The Streetfood Club in Breda. Het bestaande concept is nóg beter neergezet en in een monumentaal pand met beperkingen is dat erg knap. Het theater zelf zit een beetje verstopt, maar eenmaal binnen start een waanzinnige ontdekkingstocht. In elk hoekje ontdek je iets nieuws en elke ruimte is uniek. Daarnaast is er duidelijk nagedacht over de verschillende functies in het restaurant. De bar, het eten, de banqueting: alles functioneert naast en met elkaar. Met dit project bewijst deze club ondernemers zich op álle facetten. Het is groots, meeslepend en energiek. Wat een ballen heb je nodig om dit zo goed uit te voeren. Dit is echt een unieke herbestemming!”

Over The Streetfood Club
Sinds juli is het Grand Theatre Breda omgedoopt tot ‘Theatre of Flavour’. Mede-eigenaren zijn Wes Schreutelkamp, Joost Bergsteijn, Wichert van Rijn en Sippien Baarsma, samen met nóg vier compagnons. De menukaart bevat vooral gerechten uit de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken. Denk aan gestoomde edamameboontjes, krokante maistortilla’s en Thaise pad krapow.