Graaf Engelbertlaan, foto ter illustratie
Graaf Engelbertlaan, foto ter illustratie Foto: Google Maps

Onder invloed en 50 km per uur te hard: Taakstraf voor veroorzaker ongeval

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De rechtbank heeft een 33-jarige man een taakstraf van 240 uur gegeven voor het veroorzaken van een ernstig ongeval op de Graaf Engelbertlaan. Hij was daarbij onder invloed van drugs en reed te hard.

Het ongeval vond plaats op 20 juli 2020 om 07.55 uur in de ochtend. De bestuurder van een Volkswagen Golf botste toen hard op een Audi. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. Het slachtoffer liep onder andere botkneuzingen op in de knieƫn en was een jaar later nog steeds niet pijnvrij.

De verdachte verklaarde door oranje te zijn gereden, maar dat is door de rechtbank verworpen. Uit getuigenverklaringen en aanvullend onderzoek kwam duidelijk naar voren dat de verdachte door rood is gereden. Op grond van onderzoek is ook vast komen te staan dat verdachte minimaal 92 kilometer per uur heeft gereden en maximaal 126 kilometer per uur. De maximumsnelheid ter plaatse bedroeg 70 kilometer per uur. De verdachte reed dus minimaal 20 kilometer per uur te hard, en mogelijk zelfs 50 kilometer per uur te hard.

Verdachte was ten tijde van het ongeval onder invloed van amfetamine, MDA, MDMA en GHB. Uit het onderzoek aan het bloed van verdachte volgt dat de gehaltes in zijn bloed fors hoger waren dan de wettelijk vastgestelde grenswaardes.

De 33-jarige verdachte krijgt een taakstraf van 240 uur en heeft van de rechtbank een rijontzegging van 18 maanden gekregen.