Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Taakstraffen geëist tegen mannen die ‘White Lives Matter’-stickers plakten in Breda

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Het OM heeft taakstraffen geëist tegen de drie mannen die in het najaar van 2021 racistische stickers plakten in de Bredase binnenstad. Dat meldt de NOS. Twee van de mannen worden ook verdachte van het projecteren van racistische leuzen op de Erasmusbrug tijdens de jaarwisseling.

In het najaar van 2021 waren de drie mannen in Breda. In de binnenstad plakten zij stickers met leuzen zoals ‘White lives matter’, ‘nationaalsocialisme, wij komen terug’ en ‘Stop white replacement’. Een 25-jarige man die over straat liep en de teksten las, haalde één van de geplakte stickers weg. Daarop kregen de mannen het met elkaar aan de stok. De 25-jarige man werd uitgescholden en geslagen. 

De drie verdachten zijn al eerder in aanraking gekomen met justitie. Het OM eiste tegen de mannen 50, 70 en 120 uur taakstraf. Twee van de drie mannen zullen later ook nog voor de rechter moeten verschijnen als verdachten in de zaak rondom de racistische leuzen die op de Erasmusbrug werden geprojecteerd tijdens de jaarwisseling.