Afbeelding
Foto: Arnold van Strien

De Kapitein 4 weken gesloten na schenken van alcohol aan minderjarigen

Door: Redactie Algemeen

BREDA - De Kapitein aan de Reigerstraat 22 in Breda moet de deuren voor vier weken sluiten. Dat heeft de gemeente besloten nadat er in het café drank aan minderjarigen werd geschonken. De controles vonden onder andere plaats op basis van meldingen van verontruste ouders, scholen en jeugdigen.

Al eerder voerde de gemeente en de politie gesprekken met De Kapitein over het drankbeleid van de zaak. Maar hierop veranderde er niets. Eerder al ontving de zaak een bestuurlijke boete. Ook deze sanctie veranderde de situatie niet. Hierop is besloten dat de horecazaak per ingang van 19 april 2023 voor 4 weken gesloten blijft.

“Gemeente Breda neemt het schenken van alcohol aan minderjarigen zeer serieus, niet alleen omdat het bij wet verboden is, maar ook omdat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van jongeren”, aldus de gemeente. “Door het schenken van alcohol aan minderjarigen draagt de horecaondernemer bij aan de normalisatie van alcoholgebruik onder jongeren, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen en problematisch alcoholgebruik op latere leeftijd.”

Naast het controleren van het drankbeleid in de Bredase horeca zet gemeente Breda ook in op de preventie om alcoholgebruik onder de 18 tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere door informatieve lessen te faciliteren op middelbare scholen en het organiseren van Happy Ouder- avonden.