Afbeelding
Foto: Instagram TeamBredaSprinters

Team Breda Sprinters vertrokken voor start Roparun

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

BREDA - Team Sprinters uit Breda is vanochtend vroeg vanaf Atletiek Vereniging Sprint vertrokken richting Twenthe voor de start van de Roparun. Het evenement waarbij deelnemers geld ophalen voor de zorg van kankerpatiƫnten.

Vanochtend is Team Breda Sprinters vertrokken richting Vliegveld Twente voor de start van de Roparun. De finish ligt op de Coolsingel in Rotterdam. Het is de bedoeling dat het team daar op 29 mei over de finish komt. Toen Team Sprinters begon bestonden ze voornamelijk uit leden van Atletiek Vereniging Sprint in Breda. Maar inmiddels is de groep uitgegroeid tot ruim 20 enthousiastelingen. Naast het deelnemen aan de Roparun organiseren ze nog meer activiteiten om geld op te halen voor het goede doel, zoals een rommelmarkt.

Wil je het team ook sponsoren? Dat kan hier.

Roparun

Deelnemers aan de Roparun lopen in teams van maximaal 8 lopers in estafetteverband een afstand van gemiddeld 65 km per persoon. Ze doen dit om geld op te halen voor het goede doel. Een team bestaat overigens uit veel meer personen, zo moeten er naast de lopers natuurlijk ook mensen zijn die de catering verzorgen, chauffeurs, verzorgers etc.