Naomi Jansen en Melanie Drent
Naomi Jansen en Melanie Drent Foto: Isis Groeneweg

Naomi en Melanie leggen de mooiste Brabantse Volksverhalen vast

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - In 2020 lukt het de Bredase schrijfster Naomi Jansen en illustrator Melanie Drent om met behulp van crowdfunding hun boek Bredase Volksverhalen uit te brengen. Maar daar stopte hun ambitie niet. Zij willen nog meer mooie verhalen vertellen. Samen maakten ze nu het boek ‘Brabantse Volksverhalen’. En via crowdfunding haalden zij daar al meer dan 10.000 euro voor op.

Het boek Brabantse Volksverhalen, dat de lezers op een fascinerende reis door de provincie Noord-Brabant neemt, bevat dertig verhalen die de lokale cultuur tot leven brengen. Elk verhaal heeft zijn oorsprong in een specifieke stad of dorp, waardoor de lezer uiteindelijk een rijke en diverse indruk krijgt van de hele provincie. De zeer gedetailleerde illustraties van Melanie Drent helpen bij de verbeelding ervan.


Het project is voortgekomen uit een diepe liefde voor de provincie en de drang om de vertelcultuur levendig te houden. Naomi Jansen, de schrijver van het boek, legt uit: “De verhalen van Brabant zijn een essentieel onderdeel van onze identiteit. Door deze verhalen in een modern jasje te gieten, zorgen we ervoor dat ze niet verloren gaan, maar verteld blijven worden door toekomstige generaties”.

De crowdfundingcampagne die dit project mogelijk maakt, heeft al vroeg veel aandacht en steun gekregen. Inmiddels is er al meer dan 10.000 euro opgehaald. Als de crowdfunding wordt gehaald, dan komt het boek in november uit. Naast Breda vind je in het boek onder andere verhalen over Bergen op Zoom, Bladel, Etten-Leur, Oss en Den Bosch..

Meer over dit boek en de link naar de crowdfunding zijn te vinden via www.brabantsevolksverhalen.nl. Het boek Bredase Volksverhalen is inmiddels al toe aan de derde druk.