Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

In de brandende zon laat K3 kinderen een magische dag beleven bij Breepark

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - Bij K3 denk je snel aan optredens in theaters, musicals en speelfilms. Maar met de K3 Run en Fun kunnen kinderen K3 op een totaal nieuwe manier beleven. Dit weekend komt het evenement waarbij sportactiviteiten centraal staan voor de eerste keer naar Nederland. In de brandende zon op een heus festivalterrein bij Breepark genieten kinderen met volle teugen van K3 en vele andere bekende namen van Studio 100.

Dat K3 nog steeds enorm populair is, bewijst Studio 100 dit weekend bij Breepark. Daar vinden zaterdag en zondag de K3 Run en Funs plaats. Op een terrein dat aanvoelt als een festival voor kinderen, kunnen de kleine fans zich uitleven. Centraal staat een ‘hardloopwedstrijd’ waarbij de deelnemertjes worden aangemoedigd door Studio 100 personages zoals Mega Mindy en Mega Toby. En ook een optreden van K3 kan natuurlijk niet ontbreken. 

Run
Met de K3 Run en Fun zet Studio 100 erop in om kinderen kennis te laten maken met allerlei verschillende soorten sport. De basis van het evenement is, uiteraard, een hardloopwedstrijd. Op basis van leeftijd rennen de kinderen een afstand variërend van 400 tot 1200 meter. Van een competitie is daarbij geen sprake. Alle deelnemertjes worden enthousiast aangemoedigd, en iedereen die over de streep komt krijgt een K3-medaille. Die aanmoediging langs het parcours komt overigens niet alleen van ouders. Bij iedere run worden de kinderen aangemoedigd door iemand van Studio 100. Zo zijn dat zaterdag om 13.30 uur Mega Mindy en Mega Toby.

Fun
Maar het evenement is veel meer dan alleen een run. Kinderen kunnen er op speelse wijze kennis maken met allerlei soorten sporten. Van volleybal en tennis tot judo en BMX’en. Verder is er een uitgebreide keuze uit allerlei foodtrucks, en kunnen ook een schmink-post en vele springkastelen niet ontbreken.

En wat er ook niet kan ontbreken? Dat is natuurlijk een groot podium waar verspreid over de dag verschillende optredens plaatsvinden. En het optreden dat het meest drukbezocht is, is uiteraard dat van K3 zelf. Rond 12.45 uur verscheen de meidengroep zaterdag op het podium. Met nummers als ‘Mango Mango’, ‘Alle Kleuren’, ‘Waterval’ en Fata Morgana’ kregen zij alle kinderen en ook vele ouders aan het dansen aan zingen. En ook ‘De 3 Biggetjes’, waarvan gisteren bekend werd dat K3 die musical weer naar de theater gaat brengen, werd luidkeels meegezongen.

Hitte
De organisatie van de K3 Run en Fun had waarschijnlijk gehoopt op mooi weer. En eigenlijk is het dit weekend bijna iets té mooi voor het evenement. Na het rennen worden de flesjes water door de kinderen bijna net zo enthousiast in ontvangst genomen als de medailles. Maar waar sommige ouders zwetend en zuchtend over het terrein lopen, lijken de meeste kinderen er eigenlijk weinig last van te hebben. Voor hen is het een magische dag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding