Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Ontdek Straatvoetbal tijdens de ‘Panna Knock Out on Tour’ in Breda

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Aanstaande zondag vindt het straatvoetbalevenement ‘Panna Knock Out on Tour’ plaats in Breda. Dit evenement wordt georganiseerd door het Jeugdfonds en het straatvoetbalplatform Panna Knock Out. Tijdens dit evenement maken kinderen en jongeren uit de wijk kennis met straatvoetbal en nemen ze deel aan een toernooi waarbij straatvoetbal centraal staat. De bekende straatvoetballer Nasser El Jackson zal als ambassadeur van het Jeugdfonds bij dit evenement aanwezig zijn.

Het Jeugdfonds heeft de handen ineen geslagen met Panna Knock Out, een wereldwijd platform dat zich richt op panna- en straatvoetbal, om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met straatvoetbal. Met de ‘Panna Knock Out on Tour’ trekken ze door het land, en op zondag 11 juni van 14:00 tot 17:00 uur vindt het evenement plaats in Breda. De organisatie van dit evenement wordt mede georganiseerd door Breda Actief, Grote Broer, Grote Zus, Surplus Jeugdwerk en Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. Tijdens het evenement zal straatvoetballer Nasser El Jackson aanwezig zijn om zijn talenten te tonen en vragen te beantwoorden. Het is een unieke gelegenheid om een wereldkampioen Groundmoves in actie te zien en geïnspireerd te raken door zijn freestyle voetbalvaardigheden. Naast het straatvoetbaltoernooi wordt er ook een breakdance workshop georganiseerd.

De deelname aan het evenement is kosteloos. De organisatie hoopt dat het evenement de kinderen en jongeren zal enthousiasmeren en dat ze daarna lid worden van een voetbalclub. Volgens de organisatie biedt het lidmaatschap van een club diverse voordelen, zoals wekelijkse lichaamsbeweging, het maken van nieuwe vrienden, het leren omgaan met winst en verlies en het vergroten van zelfvertrouwen. Het Jeugdfonds biedt financiële ondersteuning aan gezinnen waar thuis geen financiële middelen beschikbaar zijn voor het lidmaatschap van een club.

Afbeelding