Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Barons laat EBBC met de punten vertrekken

  Basketbal

PRINCENHAGE - Barons is er niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen te pakken. In De Doelen was EBBC met 61-66 te sterk.


Barons startte slecht. De Bredanaars misten de gemakkelijke scores en konden pas in de vijfde minuut de eerste veldscore op het sheet krijgen. EBBC begon beduidend beter Vandaar de 2-10-stand na vijf minuten.

"Daarna pakken wij de draad op en kruipen dichter bij", ziet coach Marc van Tetering. Na 11-17 aan de eind van het eerste kwart dichtte Barons het gat. Mede door goed presteren van Joep Leijsen kwam Barons op 17-17 in de vierde minuut van het tweede kwart. "Dan weigeren we weer 4 minuten de bal door het netje te gooien en staan we 10 punten achter 17-27. Een redelijk slotoffensief maakt het verschil draaglijker, 24-28 ruststand."

In de derde periode herhaalde dit scenario zich. Barons klampte aan en moest EBBC vervolgens weer laten gaan. Via 43-53 gaat het naar 53-57 in het vierde kwart. "De laatste 2 minuten lopen we achter de feiten aan en leek het voor diverse spelers een formaliteit. Er wordt niet of nauwelijks meer verdedigd en is de game definitief beslist", zag ook Van Tetering.

BARONS HEREN 1 – EBBC (11-17) 24-28 (43-58) 61-66

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief