Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Dames Barons blijven maar winnen

  Basketbal

PRINCENHAGE - De succesreeks voor de basketbalsters van Barons blijft maar duren. De vrouwen zijn nog steeds ongeslagen. Zaterdag werd het eveneens hoog geklasseerde Attacus uit verslagen met 53-59.


De wedstrijd kende een spetterend begin op. Sanne van Dongen tekende met een driepunter en gewone score voor de eerste vijf punten, maar toen kon Attacus nog aanhaken. Vanaf 7-10 had Kirsten van de Sande echter net als in de afgelopen twee wedstrijden het vizier op scherp. Met twee driepunters werd het 7-16 en met een score van Liedewei Ratgers en nog twee driepuntssituaties met Sanne van Dongen en Kirsten van de Sande stoomde Barons door naar een 9-24 periodewinst.

"Aanvallend een heerlijk begin natuurlijk maar ook de verdedigende tactiek werkte erg goed", stelt coach Martin Gommers. "De speciale bewaking op Attacus’ belangrijkste speelster Neeltje Koolmees werkte erg goed. Joyce van Rijckevorsel en Janneke Brouwers namen beurtelings deze taak op zich. De Veghelse speelster die normaal 20 tot 30 punten per wedstrijd scoort, bleef nu steken op 10."

In de tweede periode bleef Barons aanvallend goed presteren. Niettemin vond Attacus meer gaten in de Bredase verdediging en zorgde daardoor voor een 26-39-ruststand. Barons realiseerde zich dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was en nam zich voor alert te blijven. Dat lukte slechts ten dele. Attacus haalde de teugels verdedigend strak aan en ging daarmee in de ogen van Barons meerdere malen over de schreef. Volgens de scheidsrechters was deze verdedigingsvorm echter toegestaan. Attacus scoorde uit enkele balwinsten die hieruit veroverd werden en schoot enkele afstandschoten binnen.

Maar net als op andere cruciale momenten in deze competitie kreeg niemand Barons in paniek. De voorsprong bleef behouden, ook toen die bij 42-47 het kleinst was. In het vierde bedrijf liet de marge juist weer op door enkele fraai uitgevoerde drives van aanvoerster Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren. Bij 43-56 pepte Attacus zich op voor een laatste krachtsinspanning. Die leverde wel enkele punten maar niet de overwinning op. Het scorebord toonde bij 52-59 wederom een overwinning voor Barons. Door een telfout op het scoreformulier komt 53-59 echter als officiële uitslag in de boeken te staan.

Attacus ds1-Glaslijn/Barons ds1 53-59 (9-24, 26-39, 42-48)

Scores Barons: Kirsten van de Sande 17, Sanne van Dongen 13, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 9, Liedewei Ratgers 6, Joyce van Rijkevorsel 4, Claudia Weterings 4, Asha Gommers 3, Janneke Brouwers 2, Leontien Evers 1,Anouk Goverde 0.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief