Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Vrouwen Barons schieten mis

  Basketbal

PRINCENHAGE - De basketbalsters van Barons kunnen de titel wel uit hun hoofd zetten. Na twee mooie thuisduels in februari waarin Barons beide keren boven de 80 punten kwam tegen mooie percentages, was het deze keer tegen JRC niks. Het uitduel werd verloren met 64-45.


Dat zat hem vooral in de afwerking (12 op 55 velddoelpogingen ofwel 22 procent rendement). "Daarmee kan natuurlijk geen wedstrijd gewonnen worden", aldus coach Martin Gommers.

Met veel wintersportende speelsters had de ploeg van Gommers een paar kwakkelende trainingsweken achter de rug. Zonder schade kwam het daar niet uit, want Janneke Brouwers had haar pols gebroken, waardoor Barons nu op de centerpositie geen speling meer had.

Net op die plek speelde JRC sterk. En in tegenstelling tot de heenwedstrijd in november in Breda waren nu alle drie Boxtelse topspeelsters aanwezig en dat was duidelijk te merken. JRC was sterk in de bucket, had een afstandschot en ging op volle snelheid langs onze verdediging. Zelf gebruikte JRC ook alle fysieke mogelijkheden om sterk te verdedigen waardoor Barons constant onder druk stond. Barons gebruikte ook niet altijd de meest simpele passopties, zodat het het onheil soms over zichzelf afriep.

De scheidsrechters gaven JRC ook veel krediet. Identieke acties werden in Boxtels voordeel afgefloten en aan Bredase kant niet. Resultaat was dat Barons 26 fouten kreeg en daardoor liefst 37 vrije worpen tegen. Zelf kreeg Barons er maar 16 die goed benut werden. Ook achter de driepuntslijn schoot Barons beter dan daar binnen.

Ondanks de kommer en kwel werd de wedstrijd pas echt beslist in het vierde kwart. Want een punt of tien achterstand was nog wel weg te werken. Maar de scheidsrechter vierde toen pas echt zijn ‘feestje’ waardoor de fullcourt man-to-man press ook niet echt veel kon opleveren.

Het kampioenschap kan Barons nu definitief uit het hoofd zetten. Inzet wordt het behoud van de derde plaats.

JRC Boxtel ds1-Glaslijn/Barons ds1 64-45 (20-11, 30-20, 44-32)
Scores Barons: Sanne van Dongen 14, Kirsten van de Sande 9, Leontien Evers 6, Joyce van Rijckevorsel 5, Asha Gommers 5, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 3, Anouk Goverde 2, Liedewei Ratgers 1.