Logo bredavandaag.nl
Smakelijk Breda

Smakelijk Breda: 4-gangen Menu Saisonnier bij 'T Jagthuijs

  Blog

Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: 4-gangen Menu Saisonnier bij 'T Jagthuijs.


In Ulvenhout vierde ’t Jagthuijs onlangs met honderden vaste gasten haar 12,5 jubileum. Het restaurant staat bekend om haar Franse keuken in combinatie met mooie wijnen. In het karakteristieke pand aan de Dorpstraat krijg ik een mooie plek in ‘De Jagtkamer’, het sfeervolle hart van ’t Jagthuijs. De 4 gerechten die ik ga eten zijn onderdeel van het Menu Saisonnier. Dit menu kost €42,50 (3-gangen) of €52,50 (4-gangen). 

Amuses
De avond begint met drie zeer smakelijke amuses van het huis: een panna cotta van parmezaan en chutney van tomaat, een quiche van schorseneer met spek en noten en een geitenkaasbavarois met rode biet en aspic van appel. ’t Jagthuijs serveert altijd 3 kleine amuses, dit was bij mijn vorige bezoek ook al zo. Er zijn maar weinig restaurants in Breda met amuses van dit niveau, dat is een feit!
Aperitief: Cava Renaixenca (€7,35)

Voorgerecht
Net als bij de amuses is rode biet ook verwerkt in het voorgerecht. En laat ik hier nou net een liefhebber van zijn! Het voorgerecht bevat 2 flinke porties zalm die zijn ingelegd in rode biet. De 2 merengue van rode biet zijn zo luchtig dat ze smelten op je tong. Opvallend lekker is de crème van spekbokking (koud gerookte haring) met verder een salade van witlof met vinaigrette van sherry-edik, beukenzwam, radijs en brood met roomboter en reuzel.
Wijnsuggestie: Domaine du Chapitre 2014 (€6,70)

Tussengerecht
Als tussengerecht krijg ik een mooi stuk rogvleugel, een vis die ik niet vaak voorbij zie komen in restaurants. Mijn vismes glijdt door de perfect gebakken vis die in het midden licht rosé is. Naast de mooie smaak van de rogvleugel geeft de croute van merg, amandel en peterselie het gerecht extra kracht. De mousseline van cevenne ui, groene asperges, schuim van Madeira (drank uit Portugal) maken het plaatje compleet. 
Wijnsuggestie: Domaine de Pierredon, Côtes du Rhône (€7,30)

Hoofdgerecht
Nu de jacht op houtsnip, haas en fazant is geopend is het wildseizoen een feit. ’t Jagthuijs staat bekend om haar wild-gerechten, dus dat zit wel goed. Het hoofdgerecht is een rouleaux (een rol) van fazant. De wild-smaak is lekker aanwezig maar niet overheersend. Bij een wild-gerecht als dit hoort onder andere gebakken spitskool, schorseneren, spruiten en bosui. Een heerlijk wild-gerecht met bovendien een eigen jus met laurier.
Wijnsuggestie: Domaine Faiveley Bourgogne Pinot Noir (€7,95)

Dessert
Het dessert is een tarte tatin met panna cotta van tonkabonen. De ‘appeltaart op zijn kop’ is gekarameliseerd met suiker maar is ook weer niet té zoet. De appel-kaneel cremeux is om te smullen en dat kan ik ook zeggen van de karamelroomijs in combinatie met de chocolade daaronder. Hoe vol je ook zit, voor een toetje als dit is altijd plek. 
Wijnsuggestie: Bimbadgen Regions 2011 Botrytis Semillon (€6,60)

Conclusie
Het 4-gangen Menu Saisonnier bij ’t Jagthuijs is een voltreffer. De gerechten zijn vakkundig, smaakvol, lopen mooi in elkaar over en zijn qua porties ruim voldoende. In combinatie met de mooie bijpassende wijnen, de correcte bediening en ambiance in de Jagtkamer geniet je bij ’t Jagthuijs echt van een culinaire avond uit.

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief