Goede vormtest

  Column

Maandag 29 september. De laatste week voor de Bredase Singelloop is aangebroken. Mijn hoofddoel van dit najaar: daar een snelle halve marathon lopen en dus pieken in mijn woonplaats. Dit is al maanden geleden besloten samen met mijn trainer Ad van Hest. Onder de 1.06 uur finishen op de Grote Markt zou fantastisch zijn. Dan verbeter ik mijn PR met een minuut. Gezien de voorbereiding is mijn doelstelling zeker reëel.


Na een geslaagde hoogtestage in Font Romeu (Franse Pyreneeën) liep ik 7 september een ruim PR op de 10 Engelse mijl (16,090 km) tijdens de Tilburg Ten Miles: 49.52 minuut.

Maar fysieke tegenslag die ik de laatste jaren in de voorbereiding op de Singelloop tegenkwam, verstoorde ook dit jaar weer even mijn trainingsopbouw. De week na de TTM werd ik flink verkouden en kreeg oorontsteking. Gelukkig sloeg de voorgeschreven antibiotica snel aan en kon ik een weekje later alweer normaal trainen. Dat weekje rustiger aan doen, is denk ik zo slecht nog niet geweest.

Daarnaast gaat het werk ook gewoon door en heb ik sinds 2 weken weer een vaste baan in het Amphiaziekenhuis. Na 5 maanden op verschillende plekken in het Amphia te hebben gewerkt, geeft dit weer een rustiger gevoel. En het bevalt me goed op de afdeling Urologie op de Langendijk.

Als laatste ‘vormtest’ voor Breda heb ik gisteren de Utrechtse Singelloop (10 km) gelopen. Ja, ook daar hebben ze mooie Singels. Na de lichte tegenslag was ik een beetje zoekende naar mijn vorm en wilde ik vooral een stabiele race lopen. En dat lukte. Ondanks dat ik na 5 km alleen kwam te lopen, verloor ik in het pittige tweede deel maar 6 seconden en finishte achter een rits snelle buitenlanders en mijn trainingsmaatje Greg van Hest als 15e in 30.28 minuut. Voor mij de bevestiging dat het goed zit.

Na een nachtje lekker lang slapen heb vanochtend ontspannen 75 minuten gelopen. De benen waren in het begin een beetje stroef na gisteren, maar al snel liep ik weer lekker.

Na drie dagen vrij moet er zo ook weer gewerkt worden. Een late dienst van 15.00 tot 23.00. Maar dat is nou een van de dingen die ik leuk vind. De afwisseling tussen het lopen en werken.

Colin Bekers

Tot morgen!