Nog maar een nachtje

Column

Zaterdag 4 oktober. Morgenmiddag is het zover. Om 14.15 uur start het hoofdnummer van de Bredase Singelloop: de halve marathon. Ik ben de laatste week gezond gebleven en de vorm bleek goed te zijn. Ik heb er zin!

Ik maak me nog maar even niet druk over wind of regen. We zien het morgen wel. Tijdens het inlopen bepaal ik wel hoe ik ga lopen. Het liefst loop ik vanaf de start een strak tempo om dan na 15 km nog te versnellen. Maar als het hard waait moet ik er misschien voor kiezen mee te gaan in een sneller groepje om uit de wind te zitten. Ook Ad geeft daar meestal voor de start nog wel zijn mening over.

Gelukkig heb ik afgelopen nacht goed geslapen. De op een na laatste nacht voor de race is belangrijker dan de laatste.

Vanochtend heb ik rustig 45 minuutjes losgelopen. De rest van de dag een beetje aangerommeld in huis en tussendoor ook gerust. Morgenvroeg loop ik ook nog 20 minuutjes los. Gewoon omdat ik me daar prettig bij voel. Even het lichaam wakker maken.

Wat betreft mijn voeding doe ik geen rare dingen in dagen voor een race. Op vrijdagavond beperk ik me altijd tot broodjes, salade en een stukje vlees. Vandaag overdag heb ik een paar boterhammen op. En vanavond eet ik pasta met groenten. Morgen voor de wedstrijd eet ik alleen nog witte broodjes met wat zoetigheid. En verder goed drinken.

Waar ik na de race zin in ga hebben, is vooral afhankelijk van hoe ik me fysiek voel. Ik wil de eerste uren na een zware inspanning nog wel eens kotsmisselijk zijn.

Nog 1 nachtje slapen!