Lief dagboek

Column

Lief dagboek,
de komende week wordt het erg spannend. Niet omdat ik dan veertien word, maar door al dat andere gedoe. Het is ook allemaal erg vreemd. De ene dag kent niemand je, de andere dag ben je wereldnieuws. En ik snap eigenlijk helemaal niet waar iedereen zich zo over opwindt. Ik ben wel superblij dat papa me zo goed begrijpt. Zonder hem weet ik niet of ik het allemaal wel aan zou kunnen.

Mijn bootje Juppie heb ik vanochtend helemaal gecontroleerd. Hij is super in orde en ziet er echt vet uit. Theo, een vriend van papa, heeft vanmiddag de naam erop geschilderd. Ik ben er hartstikke blij mee. Ik zal Theo een kaartje sturen als ik eenmaal onderweg ben. In BN/DeStem stond een artikel over me. De journalist kwam langs voor een interview. Hij was erg aardig en ik geloof dat hij het wel met mij en papa eens is. Het is te belachelijk voor woorden dat iedereen schijnt te weten wat goed is voor een meisje zoals ik.

Papa heeft een lang gesprek gehad met een mevrouw van de kinderbescherming. Ze zijn er tegen dat ik de tocht in mijn eentje ga ondernemen. De mevrouw zaagde papa echt door over of hij wel besefte hoe oud ik was. En dat hij als ouder zijn verantwoordelijkheid moest nemen. En dat ze hem anders uit de ouderlijke macht zouden zetten. Achteraf moest papa er hard om lachen. Hij heeft de mevrouw verteld dat ik op het water ben opgegroeid, en dat er binnen- en buitengaats Breda geen geheimen meer voor me zijn. Ik ben bang dat de mevrouw er anders over denkt. Ze vindt dat ik naar school moet en dat het voor een meisje niet goed is een tijd alleen te zijn. Een meneer in de krant had het over sociale deprivatie. Dat is dat ik te weinig met leeftijdgenoten omga. Alsof ik gek ben. Duh!

Nou, ik ga er maar eens mee stoppen voor vandaag. Ik ben moe van al dat gezeur. Als het aan mij ligt vertrek ik volgende week gewoon. Zonder iemand iets te zeggen. Als de rechter overmorgen zegt dat ik niet mag gaan, ga ik stiekem. Papa is het met me eens. Hij wil er zelfs voor in de cel gaan. Het gaat om mijn ontwikkeling, zegt hij. En dus moet het geen enkel probleem zijn dat ik helemaal in mijn eentje rond de Bredase singels roei.

Welterusten,
Lara