Barstige Tipkes

  Column

Hallo! We gaan weer een héél mooi weekend tegemoet! Twee dagen Breda Barst èn 't schijnt óók nog 's mooi weer te worden!!! Ik heb er zin in!


Vrijdag 18 september

- is er weer een muziek-quizzzz in spelletjescafé De Zandloper! Aanvang 9 uur, inloop vanaf half 9.

- is er volgens mij een héle mooie toneelvoorstelling in 't Chassé van Productiehuis Rotterdam, genaamd "Anoniem" met Maria Kraakman.
Het is in de kleine zaal, begint om half 9 en de entree is 13,-.

Verder aan de vooravond van Breda Barst vanaf 10 uur live-muziek van
- "Junkstar" in café de Speeltuin
en
- "The Light Brigade" èn "Mindtrick" in 't Hijgend Hert

Zaterdag 19 september en Zondag 20 september

Deze twee dagen staan uiteraard geheel in het teken van ons eigen Bredase Popfestival Breda Barst, maar mócht je dit willen ontvluchten kun je záterdagavond natuurlijk naar het verjaardagsfeestje van Jack van Poll (75) in De Kring in Roosendaal! Hij heeft wat leuke gasten uitgenodigd!
Und Sonntag naar die Hallstrasse Bierfeste ja, bij de Bommel en 't Zwarte Schaap.. ze beginnen daar al om 2 uur mee!
Zondag is er trouwens ook nog Jazz in Hotel De Keyser ( 3 uur) door het Jan Learbuch Orchestra met als special guest Bart van Lier.

Oh ja, en wat eigenlijk ook nog wel leuk is om even mee te pikken: zaterdagavond is "De Licht-Sloepenparade" in de Mark! De verlichte oude sloepen komen rond 9 uur - half 10 aan in de Haven.

En als je zaterdag ná Barst nog behoefte hebt aan live-muziek (wat best zou kunnen want ze houwen op tijd op in 't park) kun je terecht in Café Friends, daar speelt Vagabound vanaf half 12; en in 't Hijgend Hert, daar is een optreden van Stammer Lee vanaf 11 uur; en als je als belangrijkste invloeden de namen Cave, Reed, Cash en Waits opgeeft is dat natuurlijk al wel een héél interessant begin!! Dus wie weet!

Maar ik verwacht jullie eigenlijk allemaal gewoon tegen te komen in 't Valkenbergpark!

Er zijn prachtig mooie speciale Breda-Barst-Uitlopers gemaakt, dus zorg dat je d'r eentje te pakken krijgt. Je kunt natuurlijk ook effe op de site kijken voor 't programma www.bredabarst.nl en voor interviews met de regionale bands op deze site (www.bredavandaag.nl/nieuws/bredabarst). Ik ga hier natuurlijk niet alles copiëren, da's weer zonde van míjn tijd!.

Heb ik dan geen tips? Ja, natuurlijk wel, hoewel ik me nog niet genoeg heb georiënteerd, want ik ken ook meer dan de helft niet die op 't programma staan, dus er kunnen nog grote verrassingen tussen zitten!
Maar ik heb me vóórgenomen (zegt op zich nix maar is wel een goed begin vind ik altijd) om záterdag in ieder geval te gaan kijken naar The Sheep; Blue October en Drive Like Maria, en zóndag naar Jasper Erkens (ai, wel vroeg! Ik doe m'n best!!), Fris & Dood en De Dikke Vandalen (alleen al voor de namen) op 't Hip-Hop-podium,
Rosemary's Sons; The Radical Roosters; Ziggi; In the Name of U2; Antwerp Gypsy-Ska Orchestra (schijnt èrg goed te zijn!); Blood Red Shoes natuurlijk en de slagroom op de taart: Ruben Block!!! (moeders, en vaders ook trouwens, hou je dochters binnen!!! Dan hebben wij meer plek :) ).

Gaat helemaal goedkomen!!

Volgende week een college van Leo Blokhuis in de Bieb (donderdag), èn twee dagen KAM, èn een leuke band in de Catch (Black Top), maar dat duurt nog een héle week!

Groetjes,
Marion