Ger Heimans
Ger Heimans

Onzekere tijden

  Column

Ooit dacht ik, dat “het goede doel” met liefdadigheid te maken had. Later bleek, ondersteund door de woorden “Vriendschap is een illusie”, dat het een stel muzikanten betrof die de eigen zakken stond te vullen.


Er zouden nog veel illusies volgen.

Zo bleek eind 1990, dat het populaire zangduo Milli Vanilli niet bestond uit de mooie Morvan en Pilatus maar uit drie onverkoopbare zangers, die wél konden zingen.

Hoe veilig bleek die bank in Engeland? Nick Leeson vergokte in 1992 de centjes van de Barings bank welke vervolgens met een verlies van 1.4 miljard pond de deuren moest sluiten.

En nu, 2011, dreigen we helemaal de grond onder onze voeten kwijt te raken.

Bepaalde elementaire deeltjes (neutrino's) bewegen wél sneller dan het licht. Dit gegeven haalt de basis van onze natuurkunde, de relativiteitstheorie van Einstein, volledig onderuit.

Maar wat te denken van Vincent van Gogh? Jaren lang “wisten” we dat onze Brabantse schilder zich niet alleen van één oor, maar ook van het leven had beroofd. Nu lijkt ie ineens door twee Parijse raddraaiers te zijn neergeschoten.

Mogelijk heeft nu ook Adolf H, de grootste schurk uit de vorige eeuw, geen zelfmoord gepleegd. Hij is slechts op vakantie gegaan naar Argentinië. Tot 1962 leefde hij daar nog te lang en gelukkig.

“Als het gaat om alles wat je lief hebt, wie kun je dan vertrouwen” zongen Henk en Henk.
Die zelfde jongens zongen ook “Sinterklaas, wie kent 'm niet”.

Je gaat me toch niet vertellen......?

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief