Logo bredavandaag.nl

Hebben we het over dezelfde taxichauffeurs?

  Column

Soms zet een artikel op BredaVandaag je aan het denken. Zoals het bericht over de verontwaardigde taxichauffeurs. De chauffeurs zijn boos omdat het niet duidelijk is dat de parkeerplaatsen aan de noordzijde van het station gereserveerd zijn voor taxi’s.


Regelmatig zien mensen de borden over het hoofd en gebruiken de plaatsen voor het ophalen of afleveren van personen en of goederen. Volgens de woordvoerder van het taxigilde is er soms zelfs een boefje die zijn auto er gewoon parkeert om te gaan winkelen.

Even voor mijzelf, zodat ik dit bericht in de juiste context kan plaatsen.

Klopt het dat we het hier hebben over die proper gepoeste auto’s die op de Stationslaan geparkeerd staan en zo het zicht voor overstekende voetgangers belemmeren? Of over die glimmende vierwielers die met regelmaat midden op het zebrapad geparkeerd staan?

Zijn het die auto’s waarin gasten zitten die de hele tijd op hun mobieltjes zitten te pielen  waardoor ze er in het donker uitzien als ontoegankelijke licht blauw verlichte aliens? Of zijn dit dezelfde kerels die met een gangetje van 60 km per uur aan komen rijden en over de zebrapaden scheuren? En die, ongeacht of er andere auto’s rijden, het stuur rücksichtslos omgooien om aan de overzijde van de weg te parkeren?

Zijn dit degenen die de hele dag met draaiende motor voor het station staan? Of hebben we het hier over het groepje mannen dat een stukje dak van de onbewaakte fietsenstalling heeft geconfisceerd om er een soort koffiehuis van te maken? Die gasten die daar zo hard staan te praten dat hun stemmen 50 meter verder in de badkamers van omliggende huizen te horen zijn?

Gaat het hier ook om de jonge taxichauffeur die een tijdje geleden zijn korte lontje toonde toen hij bij een achteloze foutparkeerder op de auto klopte. De gozer die meteen bruut van wal stak terwijl de Citroen C3 rijder hem niet begrijpend aankeek waarbij ik woorden als ‘oppleuren’ en ‘kijk dan even uit je doppen’ opving?

Gaat het hier over die gasten die in een recent verleden nog tegen de bomen van de Speelhuislaan stonden te plassen, of met een wc rol onder de arm de Belcrum in liepen om in een poortje te gaan zitten kakken?

Zo ja, dan hebben we het in ieder geval over dezelfde taxichauffeurs. En ja, dan is het logisch dat ze boos zijn over het feit dat hun klachten over de slechte taxiparkeerstrook niet serieus genomen worden.

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief