Logo bredavandaag.nl

Dé nieuwe attractie voor èchte bikkels

  Column

COLUMN - Vergeet de Python in de Efteling en Prison Escape vanuit de Koepel. Voor èchte waaghalzen op zoek naar een spannende uitdaging heeft Breda er sinds kort een nieuwe attractie bij. Toegangskaartjes zijn te verkrijgen bij de NS onder de noemer ‘dagretour Rotterdam’.


Om de dagelijkse sleur van een paar duizend suffe forenzen te doorbreken hebben NS en ProRail de nieuwe dienstregeling opgepimpt tot een spectaculaire attractie vol spanning en avontuur. De eerste reacties zijn bemoedigend, reizigers komen minder slaperig aan op hun eindbestemming. Ook werkgevers aan de andere kant van de Moerdijkbrug zijn enthousiast. Eén van hen sprak zelfs van een ware doorbraak ‘Met de nieuwe dienstregeling, komt Sjoerd niet meer in de snoozestand aan op kantoor maar is hij zó opgeslingerd dat de adrenaline via zijn haarwortels naar buiten spuit. Hierdoor hebben we wel zijn taakomschrijving bij moeten stellen. Op maandagmiddag had Sjoerd zijn target voor de rest van de week namelijk al binnen getrokken.’

De nieuwe attractie wordt overigens sterk afgeraden voor mensen met hartklachten, hoge bloeddruk of claustrofobie. Ook voor mensen die minder goed bestand zijn tegen onverwachte tussentijdse aanpassingen, is de attractie ongeschikt.

Daarnaast raden NS en ProRail aan om de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Zorg voor passende kleding. Strakzittend mantelpakjes en hoge hakken vallen niet in deze categorie. Beter is een trekking-outfit met bijpassende stevige stappers. Dit om te voorkomen dat je doodvriest op bijvoorbeeld station Lage Zwaluwe wanneer de stroomvoorziening van de trein onverhoopt uitvalt. Maar ook ondervind je zo iets minder ongemak tijdens het rennen van het ene naar het andere perron, via eindeloos hoge trappen.

Voor een optimale beleving van de attractie is het raadzaam om ruimschoots op tijd aanwezig te zijn, de exacte aanvangstijd blijkt vooraf moeilijk te voorspellen. Verder is het aan te bevelen om voldoende eten en drinken mee te nemen omdat er geen indicatie gegeven kan worden van de precieze tijdsduur van de rit.

En mocht de experience een beetje tegengevallen zijn omdat de heenweg per ongeluk zonder noemenswaardige incidenten verlopen is, bedenk dan dat je ook nog terug naar Breda moet. Je maakt daardoor nog steeds kans om een èchte stroom- wissel- of overwegstoring mee te maken, geëvacueerd te worden uit een stilstaande trein in een tunnel, of op een klein brandje door een aanlopende rem.

Neem geen risico en boek snel. De organisatoren willen namelijk niet aangeven wanneer de attractie-actie precies ten einde loopt, en de treinen weer volgens de normale dienstregeling gaan rijden.

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief