Logo bredavandaag.nl

Bingo!!

  Column

‘Kutwijf’, ‘kankerwijf’, ‘stom wijf’ en ‘de opgestoken middelvinger’. Jawel, het gaat lekker want deze vakjes heb ik de afgelopen week toch al mooi even af mogen strepen. Ook de vakjes ‘zebrapad negeren’, ‘auto geeft extra gas omdat hij het niet kan hebben dat fietser voorrang heeft’ en ‘130, ècht wel’, zijn al weggestreept. In de Belcrum hebben we een nieuw gezelschapsspel; de Stationslaan-Oversteek-Bingo.


Twee weken geleden vond ik de bingokaart in de brievenbus. In eerste instantie keek ik wat vreemd op want er stonden alleen maar rare dingen op. De bijgevoegde uitleg wierp licht op de zaak. Het ging om de Stationslaan-Oversteek-Bingo. Hierop kun je situaties afstrepen die je meegemaakt hebt bij het oversteken van de Stationslaan, de doorgaande weg aan de Belcrumzijde van het NS-station. Ook staan er woorden op die gefrustreerde automobilisten naar je hoofd slingeren wanneer je het lef hebt om de weg daadwerkelijk over te steken.

Geen idee wie de initiatiefnemer van deze bingo is maar ik vind het een ludieke actie. Op deze manier wordt het oversteken weer leuk. Voorheen bleef je toch een beetje met een naar gevoel zitten wanneer je over dat zebrapad liep en je uitgescholden werd door een boze automobilist omdat die zijn voet even van het gaspedaal moest halen. Dankzij de bingo heb ik dat niet meer. Ik blijf nu zelfs even op het zebrapad staan om de bingo-kaart uit mijn zak te halen en te vragen of de persoon in kwestie zijn woorden nog een keer zou willen herhalen. Ik wil natuurlijk niet vals spelen en zeker weten dat ik het juiste woord wegstreep op de bingokaart.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen zie ik toch een klein probleempje opdoemen. In de spelregels staat namelijk niks vermeld over zogenaamde herhalingen. De afgelopen week is het me opgevallen dat de woordenschat van de gemiddelde gefrustreerde autobestuurder niet zo groot is. Ik heb meerdere keren het woord ‘kutwijf’ te horen heb gekregen maar dat woord staat maar één keer op de bingokaart.

Zoals gezegd ben ik al lekker op weg om de kaart vol te krijgen. Ik hoef nog maar twee vakjes en dan heb ik bingo. Dus, wie oh wie helpt mij aan die laatste twee? Wie van jullie rijdt volgende week over de Stationslaan, en is genegen om het ‘zebrapad op gepaste snelheid te naderen’ en ‘zonder te schelden te stoppen’? We delen het prijzengeld!

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief