Testers gezocht

  Column

Een oproep via sociale media om jezelf aan te melden als tester voor de nieuwste iPhone, Porsche of Nespresso-machine ontvangt zo een paar duizend reacties van gegadigden. Gadgets die je huis poetsen zijn doorgaans een stuk minder populair. Maar voor geïnteresseerden heb ik een uniek aanbod.


De maand december staat weer voor de deur. Dat betekent hier in huis niet alleen wat-gaan-we-nu-weer-in-elkaar-flansen-voor-het-kerstdiner-stress maar ook hoe-krijg-ik-dit-huis-een-beetje-toonbaar-stress. Omdat ik niet bekend wil staan als die slons wiens koelkast uitpuilt van de blauwe pluis op de restjes van de afhaalchinees of dat de gasten zich afvragen waarom er een verzameling van een half jaar aan oud papier ligt opgestapeld in een hoek van de huiskamer, ben ik dit jaar voor de verandering eens een keer op tijd begonnen met de voorbereidingen.

Omdat ik niet blind durf te vertrouwen op de opruim- en schoonmaakgenen die ik van mijn verwekkers heb meegekregen, heb ik de euries van mijn dertiende maand alvast ingezet. In een hippe catalogus voor de eigentijdse huisvrouw vond ik een hele collectie aan hypermoderne poetsspullen en ik heb meteen die hele rits-rats aangeschaft. Het kost wat maar dan heb je ook wat, volgens de beschrijving. Ik zag mezelf al met een boek op de bank zitten terwijl die robotachtige monsters met één simpele druk op de knop het hele huis zouden stofzuigen, de ramen streeploos zemen, de badkamer ontkalken en de vloer dweilen. Als bonus kreeg ik er nog een ding bij dat de kamerplanten zou voorzien van precies de juiste hoeveelheid water en geurloze biologische bemesting. Top!

Het probleem is alleen dat er zich nu een geheel nieuwe vorm van stress heeft aangemeld. De robot-gebruiksaanwijzing-stress. Al die dingen zijn zo hyper-technisch dat ik geen idee heb hoe ze werken, en van die bijsluiters in 73 talen krijg ik spontaan een hysterische aanval. Stel je voor dat ik iets verkeerd doe met de instellingen. Voor je het weet hangt dat stofzuigermonster ergens bovenin de gordijnen en zuigt die verrekte badkamerontkalker als een Chinese lipvis de spachtelputz van de muren. Over wat er allemaal mis kan gaan met een automatische stoomdweiler wil ik niet eens nadenken, maar ik heb voor de zekerheid de huisdieren al naar het asiel gebracht.

Ik zoek dus iemand die die dingen voor me wil testen. Het testmateriaal is reeds aanwezig en uiteraard stel ik mijn huis beschikbaar als testlocatie. Echt een unieke buitenkans! Iemand interesse?

Babs Verstrepen

Babs Verstrepen