Code rood voor buitenseks

  Column

De gemeente gaat Illegale sluipweggetjes, de zogenaamde olifantenpaadjes, in kaart brengen. En we mogen allemaal meehelpen door ze te fotograferen en te delen via Facebook, de Insta hashtag 076olifantenpad of via www.076olifantenpad.nl.


Ik ben benieuwd of iemand mijn favoriete paadje deelt. Mijn paadje is namelijk niet zomaar een platgetrapt binnendoortje. Je zou kunnen zeggen dat het een soort van multifunctionele buitenruimte is. Wanneer je over mijn olifantenpaadje loopt kun je best nog wel eens voor verrassingen komen te staan. Een stel blote bleke billen dat schittert in het licht van de volle maan, bijvoorbeeld.

Ik ontdekte mijn olifantenpadje per toeval. Het was een mooie zomernacht en de terrassen hadden tot laat in de avond vol gezeten. Op weg naar huis viel mijn oog op de doorgang. Nou ben ik normaal niet zo'n ontdekkingsreiziger, maar ik moest nodig plassen en wilde snel naar huis. Elke meter die ik af kon snijden was welkom. Het paadje kon nergens anders uitkomen dan dichter bij mijn einddoel van die avond, de wc. Ik weet nog dat ik even twijfelde maar het platgetrapt zandpaadje tussen de struiken zag eruit alsof het net zo vaak gebruikt werd als de A16 op dinsdagochtend. Mijn blaas zei dat het goed was, en mijn blaas was de baas.

Na een meter of twintig kwam ik er achter dat het sowieso een paadje was waar lichaamsdriften de baas waren. Ergens halverwege stond ik oog in oog met een paar blote billen die ritmisch het maanlicht weerkaatste. Een schorre vrouwenstem fluisterde 'Shhhht, stil. Er komt iemand aan'. Ik weet niet wie van ons drieën zich op dat moment het minst op zijn gemak voelde en ik had ook niet zo heel veel referentiemateriaal voorhanden over wat je in zo'n situatie behoort te zeggen. Een beleefd 'goedenavond' leek me niet op zijn plaats maar helemaal niks zeggen voelde ook een beetje raar. Ik kwam niet verder dan me maar te verontschuldigen voor de interruptus en wenste het koppel verder veel plezier samen.

De gemeente Breda heeft nu de jacht op olifantenpaadjes geopend. Code rood voor buitenseks dus. Mocht je met je camera op pad willen gaan, doe dat dan vooral. Maar houd een beetje rekening met de piekuren van mogelijke andere gebruikers. Zij zitten er vast niet op te wachten dat hun blote billen straks schitteren op Facebook of Insta.

En mocht je jezelf herkennen in het verhaal. Nogmaals mijn oprechte excuses.

Babs Verstrepen