Commentaar: Kritiek op Wolfslaar onterecht

  Commentaar

BREDA – De beheerder van zwembad Wolfslaar, Optisport, kreeg een paar weken geleden de hoon van zwemminnend Breda over zich heen nadat er enigszins onduidelijkheid ontstond over de openingstijden. Waarom was het bad in de middaguren gesloten, vroegen bezoekers zich af.


>> Wolfslaar belooft beterschap

Nu is inmiddels meer duidelijkheid verschaft. Onder een temperatuur van 18 graden sluit Wolfslaar de deuren van 11 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. BredaVandaag.nl nam een kijkje, omdat woensdag het kwik de minimum grens bereikte. Resultaat: een leeg bad (zie onderstaande video).

Waarschijnlijk te koud voor de meeste zwemmers. Er zijn blijkbaar maar een paar liefhebbers die met deze temperatuur hun baantjes willen trekken. Volgens Optisport bestaat voor hen altijd de mogelijkheid ’s ochtends vroeg of later in de middag het bad te bezoeken.

De middaguren blijven een lastig moment. Dat lijkt logisch met weinig klandizie. De drie badmeesters die deze middag aanwezig zijn op vier klanten is ook onrendabel. De vraag is of Optisport de kritiek in deze verdient.

Begin mei stonden mensen voor een gesloten deur. Reden voor de PvdA en SP te twijfelen aan de goede intenties van de beheerder. Terugdraaien die privatisering was de roep van de twee partijen tijdens de commissievergadering Mens en Maatschappij van twee weken geleden.

Wanneer de gemeente uiteindelijk de privatisering inderdaad zou terugdraaien, is het dan gewenst dat iedereen in Breda opdraait voor de kosten van enkele fervente zwemmers die per se tussen elf en vier in de kou willen zwemmen?

Want ook dan is het logischer dat Wolfslaar op rustige momenten het dekzijl over het bad heentrekt. Tot die conclusie zal ook Breda komen als het een zwembad zelf moet runnen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief