foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Commentaar: Aanpakken dat P-probleem

  Commentaar

Een staaltje bureaucratie op z’n best. Dat stelde wethouder Willems deze week ten toon bij behandeling van de parkeerproblematiek. Hij stelde dat Breda best de paar maanden kan overbruggen tot de overeenkomst met Q-park is getekend.


De parkeergarage op de hoek van de Markendaalseweg ontbreekt nu op de bebording, waardoor op drukke winkeldagen het verkeer in de rij staat voor onder meer de Barones-garage, terwijl de Q-park half leeg blijft.

Natuurlijk moet er een structurele oplossing komen. Ook die parking moet op de automatische borden aangesloten, zodat zichtbaar is hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn.

Tot die tijd zou het simpel plaatsen van een tijdelijk bord een prima oplossing zijn. Dat kan bijvoorbeeld worden bevestigd aan bestaande verkeersborden . Een pijl en een grote P voldoen prima. En misschien willen medewerkers van Q-park als dank er wel een bordje bij hangen als ie vol is, zodat op de Jan van Polanenkade geen draai- en keerellende ontstaat.

Als dan over een paar maanden Q-park ook op de digitale bewegwijzering staat, kan dat tijdelijk bord weer weg. Dat scheelt toch weer wat parkeerfrustraties in de beste binnenstad van Nederland.

Nu zeggen dat het Breda die komende maanden ook wel overleeft, zoals Willems doet, is een staaltje van ouderwetse bureaucratie. Willems gaat daarbij voorbij aan het belang van de burgers en winkeliers in de binnenstad.

>> Overzicht Parkeren in Breda