Logo bredavandaag.nl

Nederland met Vader Abraham-lied naar songfestival

  Cultuur

BREDA - Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, is door de Tros gevraagd de Nederlandse inzending te schrijven voor het Eurovisie Songfestival 2010. Het moet een Nederlandstalig nummer zijn.


Peter Kuipers, directeur TROS is trots dat Pierre Kartner direct 'ja' zei toen ze hem benaderden. "Hij is een zeer groot componist, misschien wel de grootste van ons land. We vinden hem de meest geschikte persoon om een Nederlandstalig nummer te maken met internationale allure. We hebben veel vertrouwen in hem en zijn jarenlange ervaring."

Pierre Kartner is zeer vereerd, zo laat hij in een reactie op de TRos-site weten. "Het is de grootste opdracht die ik de afgelopen tijd heb gekregen. Ik vind het een eer om dit te mogen doen. En dat het een Nederlands nummer wordt, daarvan zeg ik: eindelijk weer zingen zoals we spreken!"

Tijdens de halve finales op 25 en 27 mei 2010 en de finale op 29 mei 2010 van het Eurovisie Songfesival in Oslo wordt het commentaar verzorgd door TROS-presentator Daniël Dekker en Songfestivalkenner Cornald Maas.

Over de invulling van het Nationaal Songfestival, dat op 31 januari en 7 februari wordt uitgezonden, maakt de TROS binnenkort meer bekend.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief