Logo bredavandaag.nl
Festival Paviljoen. foto Fieke van Doremalen
Festival Paviljoen. foto Fieke van Doremalen

Film Criss Cross wint 48 Hour Film Project

  Cultuur

BREDA – De comedy Criss Cross van Lumiere076 heeft het 48 Hour Film Project gewonnen. Zij zijn een van de zestien teams die vorig weekend binnen 48 uur een film maakten. Ze gaan daarmee door naar de internationale finale in de Verenigde Staten.


In totaal werden dertien prijzen uitgereikt door juryleden Monique Hendrickx, Mark de Cloe en Ton van Zantfoort. De uitreiking begon uiteindelijk een half uur te laat. “Het beoordelen van de films ging niet helemaal van een leien dakje”, vertelt Hendrickx. “We hebben erg lang gediscussieerd en zijn het uiteindelijk toch eens geworden.”

De publieksprijs ging dit jaar naar de romance Hel 1 van productiebedrijf Joop. Na enthousiast door het Paviljoen te hebben gesprongen, beklommen de winnaars het podium. Zij wonnen een compleet verzorgde reis voor vijf personen naar Turkije.

Special Mention Award
Naast de officiële prijzen, werd er ook een Special Mention Award uitgereikt. De teamleiders van de zestien ingezonden films kregen 48 seconden de tijd om een goed woordje te doen voor een persoon van bijvoorbeeld de catering of productie. Dat liep uiteen van een moeder van een van de acteurs die aan vijftien acteurs onderdak bood, tot productiemedewerkers die zaterdagochtend acteurs gingen werven. De prijs ging uiteindelijk naar de moeder die vijftien acteurs in haar huis liet slapen.

‘Ik wil er twee, voor de zekerheid’
Het 48 Hour Project werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. De opdracht voor maximaal 24 teams was om op de seconde na in 48 uur een film te maken. Daarbij moesten de teams gebruik maken van een karakter, dit jaar Kees Kramers, wereldkampioen kruiswoordraadsels. Ook moest er in de film gebruik worden gemaakt van een voorwerp, dit jaar een gouden lepel. De laatste voorwaarde was dat in de film de zin ‘Ik wil er twee, voor de zekerheid’ uitgesproken zou worden.

De overige winnaars:

Best use of genre: Niet vast, drie letters
Best use of line of dialogue: Masjiach
Best use of prop: Camera Obscura
Best use of character: House of flying spoons
Best music: Masjiach
Best sound design: Zeeduivel
Best camerawork: Negentiennegenennegentig
Best editing: Criss Cross
Best actress: Niet vast, drie letters
Best actor: Handicap
Best script: Handicap
Best directing: Criss CrossFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief