‘Wie is de mol’, een maffiaspel en buggytours in Breda

Cultuur

BREDA – Als je binnenkort een buggy door het centrum ziet rijden; niet schrikken: BeleefBreda heeft een aantal nieuwe 'groepsactiviteiten met beleving' georganiseerd.

Nu de lente weer is begonnen, gaan steeds meer mensen er een dagje op uit om wat te ondernemen. Daarom heeft de organisatie gekozen voor onder andere een 'ruige' activiteit; de Bugrider Tour. In een buggy die 85 km/u haalt, kan worden gekozen voor een rit over zandpaden en door bossen, maar ook door de stad.

Het spel 'Wie is de mol?' kan nu ook in Breda gespeeld worden. Door middel van interactieve teambuilding opdrachten wordt geprobeerd om 'de mol' te ontrafelen. Het spel kan gespeeld worden bij minimaal 15 personen.

En ook gangsters kunnen hun hart ophalen; Breda krijgt haar eigen gangsterspel: ‘De Jacht naar de Macht’. Het verhaal speelt zich af in Breda, waar de maffia aan de macht is. Door middel van omkoperij en onderling strijden kan een groep geld en informatie verzamelen dat uiteindelijk zal leiden tot De Macht van Breda. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met de NHTV en Avans en voldoet aan de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Maar ook voor een rustig tochtje over de singel zit je bij BeleefBreda goed. "Dit jaar kunnen kano's ook voor twee personen gehuurd worden", vertelt Ward Luitjes namens de organisatie. "Voorheen was dit alleen mogelijk met groepsreserveringen, nu kan op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur voor 10 euro per persoon gevaren worden."