Logo bredavandaag.nl
De drukbezochte nieuwjaarsduik op 1 januari 2010 in de Galderse Meren in Breda. foto Perry Roovers
De drukbezochte nieuwjaarsduik op 1 januari 2010 in de Galderse Meren in Breda. foto Perry Roovers

'Te koud voor nieuwjaarsduik? We hakken een wak'

  Cultuur

PRINSENBEEK/GALDER – IJs of geen ijs, de Nieuwjaarsduik bij de Galderse Meren gaat 1 januari gewoon door. Eenzelfde Unox-duik in Prinsenbeek ziet de vrieskou en sneeuw ook niet als belemmering.


Orgnisator Alex van Riel van Carnavalsvereniging ’t Zal Allemoal Wel weet niet of er op het moment een dikke ijslaag op de Galderse Meren ligt. “Dat bekijken we wel op de dag zelf”, zegt Van Riel. “Dan beslissen we ook of we het door laten gaan.”

Twee jaar geleden werd de duik al eens afgelast door een dikke laag ijs. “Omdat iedereen toen zo graag het water in wilde, is het toch gewoon doorgegaan. Uiteraard op eigen risico. Wij vonden het eigenlijk niet verantwoord.”

Desnoods slaan de deelnemers een wak in het ijs om toch de duik te kunnen maken. De Nieuwjaarsduik aan de Galderse Meren kan heeft plaats aan 120 deelnemers. Voor de duik in Prinsenbeek hebben zich al ruim 100 deelnemers aangemeld.

“De kou maakt het juist leuker”, meent Wouter van Loosbroek van de Beekse Duik. “We hebben een DJ en een stalspreekmeester geregeld. We laten de deelnemers niets echt inde kou staan, er zijn genoeg voorzieningen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief