Logo bredavandaag.nl
Onbedoeld twee nieuwjaarsduiken bij de Galdere Meren. foto Perry Roovers
Onbedoeld twee nieuwjaarsduiken bij de Galdere Meren. foto Perry Roovers

Geen Unox Nieuwjaarsduik bij Galderse Meren

  Cultuur

GALDER - De Bredanaar die fris 2012 in wil duiken, zal het dit jaar wat verder weg moeten zoeken. De Unox nieuwjaarsduik in de Galderse Meren wordt niet georganiseerd.


Al jarenlang organiseert Alex van Riel van carnavalsclub 't Zal Allemoal Wel de nieuwjaarsduik in de Galderse Meren. Dit jaar is er besloten om het niet door te laten gaan. “Het werd een te duur grapje. Voorgaande jaren draaiden we quitte, maar er zijn nu zoveel kosten aan verbonden dat dat onmogelijk is”, vertelt Van Riel.

Die kosten zitten hem in de vergunning die ze nodig hebben van de gemeente, de verplichting van een reddingsbrigade en een ambulance. “Het is een heleboel geregel waar we nu vanaf zien”, aldus Van Riel.

Van Riel vertelt dat hij de organisatie van de nieuwjaarsduik dit jaar zou overdragen aan voetbalvereniging RKVV Gesta uit Galder. Zij vroegen een vergunning aan. Samen trokken zij de conclusie dat het feest niet door kan gaan, omdat de kosten te hoog zijn.

Voor wie het nieuwe jaar toch wil beginnen met een ijskoude duik in het water, vindt in Lage Zwaluwe of Loon op Zand de dichtbijzijnde duiklocatie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief