Logo bredavandaag.nl

Boogie Down: Fresku gaat 'spectaculaire show brengen'

  Cultuur

BREDA - “Na afloop wil ik niet meer kunnen wachten tot volgend jaar”, kijkt Fresku vooruit op zijn optreden op Boogie Down in Breda. De rapper uit Eindhoven belooft op 25 augustus een speciale show in elkaar te flansen. “Want bij elk nummer hoort een andere uiting.”


'Breda is mijn neef'
Hij gaat er een gezellig feestje van maken. “Ik kijk er heel erg naar uit. Voor mij is het een speciaal festival, want ik zie Breda als een soort neef eigenlijk. Ik kom uit Eindhoven en voel me ontzettend thuis in Breda. Het voelt als familie voor me. Brabantse gezelligheid!”

Fresku, ook wel de Nederlandse Eminem genoemd, bracht onlangs het album Maskerade uit. Tijdens zijn releaseparty vroeg hij spontaan zijn vriendin ten huwelijk. “Ze zei gelukkig ja. Maar ik was niet extra nerveus of zo. Je moet me voor een show sowieso niet met me praten. Dat bedoel ik niet arrogant. Maar ik ben dan extreem nerveus, wil me focussen op mijn optreden. Tijdens mijn show heb ik dat niet meer.”

'Geen spierballentaal'
Zijn clips zijn apart, humoristisch en misschien zelfs vulgair. De rapper heeft niks met het stoere imago dat veel rappers in deze sector lijken te willen forceren. “Ik hou niet zo van die spierballentaal. Als rapper heb je vaak een heel andere imago dan je persoonlijkheid, dat zijn twee totaal verschillende aspecten. Rappers maken muziek uit een soort bewijsdrang. Ik wil gewoon mijn verhalen vertellen middels mijn muziek. Mijn muziek ontstaan uit liefde en vertelt wie ik ben.”

Bij het maken van zijn eerste nummers op het nieuwe album dacht de rapper uit de Lichtstad er nog serieus over te stoppen met rappen. “Dat was een momentopname.” Inmiddels is de rapper al weer bezig met zijn derde album. "Ik heb een paar buitenlandse rappers kunnen benaderen om nummers op te nemen, maar ik mag er nog niks over kwijt."

Fresku probeert tevens al acteur aan de weg te timmeren en had een kleine bijrol in de film New Kids Nitro. Maar, zegt hij zelfkritisch: “Ik krijg wel eens aanbiedingen voor kleine rolletjes, maar laat de meeste castings lopen. Daar ben ik nog niet goed genoeg voor.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief