Logo bredavandaag.nl

Bewoners kleuren Heinsiusstraat Breda geelzwart

  Cultuur

HEUVEL - De Heinsiusstraat in de Heuvel in Breda kleurt voor vier weken geelzwart, de kleuren van NAC Breda. Uit clubliefde, maar ook om de straatprijs van 100 jaar NAC te winnen.


Straatbewoners Will Hensen en Stefano van't Hof kregen zelfs hun medestraatbewoners zover te doneren om de versieringen te bekostigen. Het duo startte woensdag. Inmiddels prijken er talloze shirts en vlaggen, ook nog uit de tijd van het stadion aan de Beatrixstraat, aan de gevels. Zelfs een Ajaxfan in de straat gaf toestemming om zijn huis te laten versieren met NAC-merchandise.

Van 't Hof werkt nog aan een 16 meter lang spandoek dat over de gevels van een aantal huizen wordt opgehangen. "'De Heinsiusstraat feliciteert NAC met het 100-jarige bestaan'", komt daar straks op te staan.", aldus Van 't Hof.

Hensen doet niet alleen maar mee om het straatfeest te winnen. "Het is ook de kick. Om te laten zien dat je uit Breda komt en voor je club staat", vertelt de 50-jarige fan. "Van kleins af aan ga ik al naar NAC. Dan is het wel een keer mooi om je straat in de kleuren van je club te steken. Maar natuurlijk hopen we ook dat we de straatprijs winnen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief