Screenshot youtube
Screenshot youtube

Bekend Breda steunt hossen op de Grote Markt

  Cultuur

BREDA - VVD'er Klaas Dijkhoff heeft in de aanloop naar carnaval de welbekende Sanseveria voor zijn Haagse raam staan. De politicus is onderdeel van de campagne 'Hossen op de Markt', waarmee een groepje enthousiastelingen het Bredaas carnaval terug op straat proberen te brengen. Dit doen ze met een aantal ludieke filmpjes.


Het kamerlid is zeker van plan om tijdens het leutfeest op stap te gaan en wilde graag meewerken met de campagne. "Het is eigenlijk gewoon een hele mooie grap, maar ik vind het erg leuk dat geprobeerd wordt op het hossen weer op de markt te krijgen. Het is alleen jammer dat we vanuit de Tweede Kamer geen verlof krijgen", vertelt Dijkhoff. Dinsdagochtend mag hij dus weer met kleine oogjes naar de politieke hoofdstad.

En ook cultuurwethouder Selçuk Akinci komt tevoorschijn in een filmpje. Akinci staat erom bekend dat hij wel van een feestje houdt, maar dat het koffiezetapparaat op het gemeentehuis zulke bakjes tapt, dat wisten we nog niet. Het is wel opeens duidelijk waarom de Bredase politiek als 'leuk' wordt ervaren.

Mariëlle Bastiaansen laat weer eens zien dat ze heel wat in haar mars heeft als kapster. Mocht iemand in haar kappersstoel terechtkomen, dan doet hij of zij er goed aan om Bastiaansen niet te laten dagdromen over carnaval. Als de gedachten toch afdwalen, dan is een pruik in ieder geval niet meer nodig met het hossen.

De BCV heeft zelfs het allerhoogste stadsbestuur weten te strikken. Prins Lucius dun Allerirste heeft er zin in dit jaar. Ook de carnavalsvorst roept de Kielegatters op om de Markt op te trekken.

Als klapstuk is er dan nog Thijs van der Molen, die wel heel erg zin heeft in carnaval. Dat merkt hij overal. Bij de Bommel, op de Grote Markt, in de Haven. Maar of het nou waanbeelden zijn of niet... Dat is nog niet duidelijk.

Eigenlijk willen de mannen en vrouwen met al deze filmpjes maar één ding vragen: 'Jij komt toch ook?

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief