Foto Kinderboerderij de Parkhoeve
Foto Kinderboerderij de Parkhoeve

Geboortegolf geitjes op kinderboerderij Parkhoeve

Cultuur

BREDA - Het is feest op kinderboerderij de Parkhoeve. Er zijn inmiddels elf lammetjes geboren, waarvan zeven dwerggeitjes. Om dit te vieren, organiseert de kinderboerderij een Lammetjesfeest.

Volgens Parkhoeve-medewerkster Stephanie Raming zijn de dwerggeitjes de echte publiekstrekkers. “Door dit lammetjesfeest komen er meer ouders met kinderen kijken. Die kinderen vinden de geitjes vaak ontzettend leuk en lief, dus ze zullen waarschijnlijk vaker langs willen komen.”

De kinderboerderij houdt de geitjes waarschijnlijk allemaal zelf. Maar het verzorgen kost af en toe nog wat moeite. “De meeste geitjes drinken gewoon bij de moeder, daar hebben we verder geen omkijken naar. Maar er is één drieling waarvan we de twee vrouwtjes de fles moeten geven”, gaat Raming verder. “De moedergeit heeft maar twee spenen en aangezien het bokje wat sterker is, heeft hij er altijd één in zijn bezit. De vrouwtjes krijgen de fles omdat ze anders ruzie gaan maken om de laatste speen.”

Raming heeft ook nog geprobeerd om het bokje de fles te geven, helaas met weinig succes. “Hij weigert daaruit te drinken. Maar ja, hij heeft dan ook twee moederspenen om uit te kiezen, dus waarom zou hij in godsnaam uit de fles drinken?”, lacht de medewerkster.

Het lammetjesfeest vindt plaats in het weekend van 20 en 21 april op kinderboerderij de Parkhoeve. Tussen elf en vijf uur kunnen bezoekers beschuit met muisjes komen eten en de lammetjes in de wei bekijken.