Kinderen bij een schoolvoorstelling Stiltefestival. foto Moon Saris
Kinderen bij een schoolvoorstelling Stiltefestival. foto Moon Saris

Schoolvoorstellingen Stiltefestival al uitverkocht

  Cultuur

BREDA - Zo’n zes weken voor aanvang van het Stiltefestival zijn de schoolvoorstellingen al uitverkocht. Dat betekent dat 10, 11 en 13 juni vierduizend kinderen bij De Stilte en in het Chassé de dansvoorstellingen bijwonen.


“We zijn nu aan het kijken of we extra voorstellingen kunnen bijboeken, zodat we scholen die we nu hebben moeten teleurstellen alsnog kunnen uitnodigen”, vertelt organisator Jan Baanstra.
Hij is tevreden met de belangstelling, die ongeveer vergelijkbaar is met vorige editie in 2011. “Al had ik dat niet verwacht, gezien alle bezuinigingen”, aldus Baanstra.

Scholen die zich aanmeldden krijgen voor 4,50 euro per leerling een voorstelling én het vervoer naar het theater. “Dat hebben we zo gedaan omdat we weten dat het vervoer vaak een drempel is voor scholen. Anders moet er een beroep gedaan worden op de ouders.”
Door de aanpak komen er niet alleen scholen uit Breda, maar ook uit bijvoorbeeld Etten-Leur, Tilburg en Vlijmen. “Het scheelt wel dat scholen ons aanbod wel kennen uit het aanbod van de Kunstbalie.”
Nieuw is dit jaar de exclusieve voorstelling In Holland staat een Huis op locatie in samenwerking met in het Huis voor Beeldcultuur. “Daar kan elke keer een klas naar binnen die in vier ruimten een dans te zien krijgen geïnspireerd op die ruimte. Onze choreograaf heeft dit speciaal hiervoor bedacht.”

Het Stiltefestival is van 8 tot en met 15 juni. Overigens zijn er naast de schoolvoorstellingen, ook optredens waarvoor losse kaarten te koop zijn voor andere belangstellenden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief