Logo bredavandaag.nl
De Zwarte Ruiter
De Zwarte Ruiter

Theaterspektakel De Zwarte Ruiter in Baroniestadion

  Cultuur

BLAUWE KEI - Het stadion van VV Baronie is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni het toneel van het openlucht spektakel De Zwarte Ruiter.


De Zwarte Ruiter is de titel van het spectaculaire toneelstuk over het leven van Hans Gruijters, een charmante Brabantse boef, over wiens leven eerder al een film en een televisieserie zijn gemaakt.

Lions Breda Host is verantwoordelijk voor de komst van het spektakel naar Breda. “Wij hebben dit toneelstuk vorig jaar gezien omdat één van onze leden er zijn oldtimers voor had uitgeleend”, zo vertelt Caspar Rutten van Lions. “Die oldtimers, die echt over het podium rijden, maken het stuk spectaculair. Maar dat is niet alles; er is ook een groot decor met een fors café, twee huizen en een postkantoor waarin de acteurs optreden. De muziek is ook erg goed. Dit is echt een uniek stuk.”

Tijdens het toneelstuk wordt de toeschouwer meegenomen naar het Brabant in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De auto’s en fietsen die over het toneel rijden stammen allen uit die tijd en ook het vakkundig gebouwde decor ademt het Brabant van na de oorlog. Er spelen ongeveer 40 spelers en 6 muzikanten mee. Het is geen musical, maar er wordt wel in gezongen.

Het toneelstuk met muziek wordt opgevoerd door Theater ’t Ros. De Zwarte Ruiter was vorig jaar, toen opgevoerd in de Kempen, alle zeven avonden uitverkocht en had daarmee in totaal ruim 2.500 toeschouwers.

De opbrengst van de Zwarte Ruiter gaat naar Stichting Mees, een kleinschalig kinderdagcentrum uit Breda, voor kinderen met een meervoudige handicap.

Kaartjes a €10 zijn te koop bij de VVV en via www.baroniespektakel.nl.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief