Het ijs van de Singels is (nog) niet dik genoeg voor een Singeltocht. foto Annet Goos
Het ijs van de Singels is (nog) niet dik genoeg voor een Singeltocht. foto Annet Goos

Ontwerp drijvend paviljoen ook voor niet-Bredanaars

  Cultuur

BREDA - Gebouw F en de BNA hebben besloten de ontwerpwedstrijd voot een drijvend paviljoen in de Bredase singels ook open te stellen voor niet-inwoners van Breda. Daarnaast is de inschrijftermijn verlengd tot 9 december.


De prijsvraag was in eerste instantie alleen bedoeld voor Bredanaars. De bedoeling is dat het winnende ontwerp in 2014 zal worden gerealiseerd.

“We hebben besloten dit zo te doen omdat we teleurgestelde reacties kregen van mensen buiten Breda”, vertelt Frans Parthesius van Gebouw F. “Het bleek lastig uit te leggen, vooral als mensen uit de directe omgeving kwamen. Die grens blijkt niet zo strict.”

Door de inschrijftermijn te verlengen hoopt de organisatie ook meer inzendingen te krijgen. “Het waren er tot het moment van verlengen zo’n dertig, nu komen er dagelijks weer binnen.” Parthesius benadrukt dat het in eerste instantie om een idee gaat. “Mensen hoeven niet een compleet uitgewerkt plan in te sturen.”

In de tweede ronde van de prijsvraag, koppelt de organisatie tien inzendingen aan een architect. Pas dan wordt er een plan uitgewerkt dat ook te realiseren is. Architecten zijn daarom uitgesloten van deze eerste ronde.

Overigens hoeven deelnemers zich alleen in te schrijven voor 9 december. Voor het opsturen van het idee hebben ze nog een maand langer de tijd.