Logo bredavandaag.nl
In de zon genietend van de artiesten: Breda Live 2011. foto Jorgen Janssens
In de zon genietend van de artiesten: Breda Live 2011. foto Jorgen Janssens
538Koningsdag

Van der Velden kijkt uit naar virtuoos Van Velzen

  Cultuur

BREDA - Elke drie minuten op de radio in de dagen voorafgaand aan 538Koningsdag én zaterdag de gehele dag live op de radio 'vanuit Breda!'. Als het moet worden omgerekend in advertentie-euro’s is het onbetaalbare reclame voor de stad. Toch is dat niet het eerste waar burgemeester Van der Velden zich druk om maakt.


Van der Velden kijkt ontspannen uit naar het feest op zaterdag. Voor hem is duidelijk wat voorop staat. “Breda wil altijd een gastvrije stad zijn die zich goed wil presenteren. De aantrekkingskracht van de stad neemt toe”, erkent de burgervader. “Het heeft promotioneel zijn impact, net zoals Hardwell en Tiësto die trots zijn op hun stad.”

Van der Velden zegt dat de gemeente niets aan het toeval overlaat en alle ervaring van voorgaande jaren mee wordt genomen voor deze Koningsdag. “Het vraagt de nodige inspanning en samenwerking om zoveel bezoekers op één dag in de binnenstad te ontvangen en alle evenementen goed te laten verlopen.”

Hij benadrukt dat de informatievoorziening een stuk beter is dan voorgaande jaren. “Vorig jaar nam in één keer de bezoekersstroom richting de stad toe, daarom hebben we nu verschillende bezoekersstromen die moet voorkomen dat dit weer gebeurt.”

Met het 538 evenement, de podia in de binnenstad en de vrijmarkt is er voor ieder wat wils. Zelf heeft de burgemeester ook een voorkeur wat betreft de verschillende acts op de dag. “Van Velzen is een virtuoos, maar ook Armin van Buuren hoor ik graag.” Om 8 uur begint de dag van de burgemeester bij de KMA vlaggenparade waarna even gaat ‘shoppen’ in het Valkenberg.

Na maanden van voorbereiding hoopt de burgemeester dat het ‘een sprankelend feest’ voor de stad wordt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief