Afbeelding
Wijnand Nijs

100 keer afstudeerwerk School voor Fotografie in Electron (Foto's)

Cultuur

BREDA - Meer dan 200 foto’s van meer dan 200 verschillende afgestudeerde fotografen prijken in het boek dat Saskia te Koppele van de School voor Fotografie heeft gemaakt voor het jubileum van haar school. Wethouder Selcuk Akinci van Cultuur nam zaterdagmiddag het eerste exemplaar in ontvangst.

Het boek en de daaruit voort vloeiende expositie zijn voor Te Koppele een bekroning voor het tienjarig bestaan van haar opleiding, met naast de hoofdvestiging in Breda ook al een aantal jaar een dependance in Utrecht.

“Inmiddels hebben zo’n 230 studenten de fotografieopleiding afgerond en zijn zij begonnen aan een bestaan als professioneel fotograaf”, vertelt Te Koppele. “Ik vond het leuk om weer een blik te werpen op wat zij gemaakt hadden voor hun eindexamen.”

Dat de fotografen na hun studie alle kanten op kunnen, blijkt uit expositie. Iets meer dan 100 foto’s hangen aan de grote witte wanden in Electron. Kleur, zwart-wit, reportage of reclame, het hangt er allemaal. Foto’s van een skater die in de buitenlucht een trick uitvoert, gefotografeerd tijdens een vlucht en een behaard mannenbeen inclusief dito voet in een rode pump.

Het is werk dat in opdracht is gemaakt voor het eindexamen. “Iedere student vult de opdrachten op zijn eigen manier in. De een kiest voor een commerciële aanpak, de ander voor een meer journalistieke invalshoek.”

De expositie is op zaterdag nog te bezoeken van 16-18 uur en zondag van 10-14 uur in het Electron Belcrumweg 19 in Breda. Daar is ook het 220 pagina’s dikke boek te koop voor tien euro.

Bekijk de foto's van de expositie in het fotoalbum.