Logo bredavandaag.nl
Prachtig weer, veel publiek en talloze creatieve creaties: de optocht van Boemeldonck van 2014. foto Wijnand Nijs
Prachtig weer, veel publiek en talloze creatieve creaties: de optocht van Boemeldonck van 2014. foto Wijnand Nijs
carnaval

Boemeldonck kiest Karnavalslied tijdens Prinsenzitting

  Cultuur

PRINSENBEEK - Wie loodst Boemeldonck door het aanstaande carnaval? Vrijdagavond om 11 voor 11 wordt dat bekend tijdesn de Prinsenzitting in de Drie Linden.


De nieuwe Prins wordt de 49e Prins van Boemeldonck, de prinsenzitting is de officiële start van het karnavalsjaar. De zitting begint om 21.00 uur met de verkiezing van Boemeldoncks Karnavalslied 2015.

Aan het einde van het liedjesfestival van afgelopen zondag zijn er drie finalisten bekend gemaakt. Dat zijn: Magrietje met zang van Guus en Carla, de Hofkapel met De 3 Jees  en als laatste Magrietje met zang van Coen.

Voor de eerste keer is er dit jaar door de deelnemers zelf gejureerd. De negen deelnemers hebben unaniem gekozen voor D’Ruit met zang van Jan de Keizer als vierde finalist. Zij gaan strijden om de titel Karnavalslied 2015.

Na deze finale wordt het complete gevolg van de Prins bekend gemaakt met de hofkapel, de zeven nieuwe dansmarietjes, Raad van Elf met nieuw lid en het kleine gevolg van de Grootvorst. Na het bekendmaken van de nieuwe hofdames volgt de ‘onthulling’ van de grootvorst. Deze wordt plechtig geïnstalleerd en wordt daarna op de ton door de zaal rondgedragen.

Het carnaval begint zaterdag voor de Boemeldonckers met de BAK-fietstocht waar alle karnavalsclubs een rondgang maken langs de Beekse horecazaken. Dit jaar is het thema van de door de afgevaardigden van de clubs georganiseerde fietstocht “Old skool”.

Rond 17.15 uur wordt zaterdag de pomp op de Markt drooggelegd, als symbool van het afscheid van het water - ‘vanaf nu drinken we alleen nog bier’. Hierna zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de BAK-fietstocht.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief