Ida Mager

Foto-expositie in bibliotheek Breda toon de schoonheid van eenvoud

  Cultuur

BREDA- De jaarlijkse expositie van Fotogroep Breda heeft dit jaar als thema ‘Eenvoud’. Van zaterdag 28 februari tot en met vrijdag 27 maart zijn de foto’s te bezichtigen in de centrale Bibliotheek van Breda.


Met zo’n 100 foto’s toont de expositie het werk van ongeveer dertig fotografen. “De expositie bestaat uit twee delen”, vertelt Wim Muijs van Fotogroep Breda. “Naast het vrije werk dat we ieder jaar tonen, is er ook een thema. Dit jaar is het thema eenvoud. We laten veel soorten foto’s zien. Kleurenfoto’s maar ook kiezen fotografen er soms voor dat zwart wit mooier staat.”

Met het thema eenvoud wil de vereniging laten zien dat ondanks de complexiteit van de huidige samenleving zij ook kunnen genieten van de eenvoud van het bestaan. “Het kunnen kleine dingen zijn. Er zit bijvoorbeeld een foto bij van een vensterbank met veel planten. Dingen die normaal niet zo opvallen, maar toch erg de moeite waard zijn om te fotograferen ”, vertelt Muijs.

De expositie is gratis te zien in de bibliotheek. “Het is gratis omdat het ten eerste in een openbare ruimte is, daarnaast willen wij de drempel laag houden. Iemand die bijvoorbeeld even boodschappen wil doen in de stad, kan zo naar binnenlopen. Daarnaast is de locatie erg ideaal voor bezoekers van de stad”, vindt Muijs

De vereniging Fotogroep Breda heeft inmiddels 30 leden. “Met de fotogroep spreken wij eens in de twee weken af. We spreken dan af om elkaars foto’s te bekijken, we geven elkaar tips en op die manier leren we beter fotograferen”, vertelt Muijs.

De expositie opent op 28 februari om 16 uur en is de rest van de maand te zien van dinsdag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot en met 16.00 uur.