carnaval

Hossen op de markt: De Langste Polonaise en opblaasbare dingen

  Cultuur

BREDA- Carnaval is een feest dat buiten gevierd wordt en niet alleen maar in allemaal verschillende kroegjes. Dat vindt Hossen op de Markt, dat dit jaar voor de derde keer het buiten feest organiseert. Met dit evenement hopen de liefhebbers dat carnaval weer een groot buitenfeest wordt, waarbij de hele markt meedoet.


Met het Hossen op de Markt hoopt de organisatie de oude traditie in ere te herstellen. “Oorspronkelijk werd het carnaval buiten gevierd, nu ontstaan er verschillende feesten. Drie jaar geleden bedachten wij een plan om het feest weer buiten te vieren. Ook dit jaar is het waarschijnlijk weer mooi weer dus dat komt goed uit”, meldt presentator en organisator Freek Haverman.

'Hossen' gaat niet over een nacht ijs. Op woensdagmorgen legt de organisatie de laatste hand aan een video. Niet zomaar één. “We hebben een video opgenomen met daarop de instructies voor zondagavond. We willen zondagavond de langste polonaise proberen te maken, dit in het kader van het feestvieren met z’n allen in plaats van apart”, vertelt Haverman.

Wat gaat er verder nog gebeuren op zondagavond? Haverman hult zich in nevelen. “We willen alles een beetje geheim houd zodat het straks een verrassing is. Ik ga dus nog niks zeggen over de optredens. Wel kan ik vast vertellen dat er iets gaat gebeuren met opblaasbare dingen en een kledingruil. Er zal twee uur lang genoeg te doen zijn voor alle bezoekers.”

Het 'hossen' is een officieel onderdeel van het Bredase carnaval. “We hebben van de BCV de zondagavond gekregen, en ze vroegen ons er wat mee te doen.” Hossen op de Grote Markt kan op zondagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Wie vast in de stemming wil komen voor het 'Hossen', kan vast de medley bekijken die de heren Stefan van Kakeren, Jaap Meeldijk, Joris Joossen, Bart de Feber, Yves de Morree en Freek Haverman eerder in elkaar draaiden. Met hits als We Will Hoss You en Kleine Hosser.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief