Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

Kiske en Mieske verbrand, thema carnaval 2016 bekend (foto's)

  Cultuur

BREDA - Aan alles komt een eind, zo ook aan het carnaval in het Kielegat. De finale van Kekse Straole was grandioos en eentje die recht doet aan een stad als Kielegat. het motto voor volgend jaar is inmiddels ook bekend: Dur Zwaojt Wa.


Voor de verbranding werd er op de Grote Markt eerst nog voor de laatste keer gehost, gezongen en geproost. Ger Couvreur liet zijn carnavalskraker 'De Muts' horen en ook de stem van Prins Petrus C Lie d'un Alleraller Irste galmde over het plein.

Speciale aandacht was er voor het narretje die door de prins extra werd bedankt. Na elf jaar hangt hij zijn narrenpak aan de wilgen. Hierna scandeerde het publiek minutenlang 'Marco Bedankt!' Een teken dat de irritante grappenmaker bij veel mensen geliefder was dan je op het eerste gezicht zou denken.

Nadat de sleutel van de stad weer was overgedragen aan loco-burgemeester Bob Bergkamp verhuisde de mensenmassa zich naar de hoge brug. Daar werd Kiske en Mieske in brand gestoken. En ondersteund door vuurwerk en de oe's en aa's van het publiek gingen de twee carnavalspoppen stralend ten onder. Op naar Dur Zwaojt Wa in 2016!

Bekijk de foto's van de verbranding in het fotoalbum.

Nog meer nagenieten van het carnaval? Bekijk een van de vele fotoalbums die zijn geschoten tijdens het Kekse Straole.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief