Logo bredavandaag.nl

Nog zes vrouwen in race voor Aithra Award

  Cultuur

BREDA - Zes vrouwen zijn nog in de race om een Aithra Award te bemachtigen. Van de 100 genomineerden is er eerder al een selectie gemaakt van 12 vrouwen. Zij mochten maandag plaatsnemen op de stip en pitchen voor de jury. Van de 12 genomineerden zijn 3 vrouwen voor Award genomineerd en drie vrouwen voor Belofte.


De genomineerden in de categorie Aithra Belofte Award 2015 zijn oprichtster/commercieel directeur Florentine Ouborg van Princess Sportsgear & Traveller, communicatiemedewerker Deborah de Poortere bij Frame BV & blogger/schrijfster en eigenaresse/oprichtster  Stephanie Vellekoop van Boerschappen. 

In de race voor de Aithra Award 2015 zijn eigenaresse Edith de Jong van Rietveld Bloemisten, directrice Rian Fokker van Heifer Nederland en mede-eigenaar/directeur Inge de Bekker van Hospitality group. 

Stichting Aithra reikt dit jaar voor de vijfde keer de Aithra Award uit aan ondernemende vrouwen. Maandag moesten de 12 vrouwen laten zien hoe goed ze zijn in storytelling, het  over kunnen brengen  van hun verhaal op de jury. De jury heeft die dag unaniem de zes beste pitchers uitgekozen.

Jury-lid Yolanda Buchel vertelt dat de zes  genomineerde vrouwen op 18 maart een rondleiding geven aan de jury in hun bedrijf. “De kandidaten kunnen wat vertellen over de zakelijke realiteit, maar wij kijken ook naar de financiële gezondheid van het bedrijf en vergelijken hun presentatie met de vorige rondes.” Voor een mannelijk oordeel maakt ondernemer Mark Bruinhof deel uit van de jury.

Op 18 april wordt tijdens het galadiner bekend wie er met een Aithra Award naar huis gaat. “Alle zes de vrouwen verwachten we tijdens het gala. De juryrapporten van de twee winnaars worden die avond voorgelezen”, aldus Buchel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief