Logo bredavandaag.nl
Winnaars Ger Apeldoorn en Kenny Rubenis.
Winnaars Ger Apeldoorn en Kenny Rubenis. (Stripfestival Breda )

Geschiedenis van Eppo en speeddaten winnen Stripcultuurbeurs

  Cultuur

BREDA - Ger Apeldoorn en Kenny Rubenis hebben dit weekend met de Stripcultuurbeurs ontvangen tijdens het Stripfestival in het Chassé Theater. Het is de tweede keer dat deze beurs is uitgereikt tijdens het festival in Breda.


Apeldoorn gaat de 3000 euro in de research van zijn boek over de geschiedenis van Eppo stoppen. Hiervoor wil hij 40 mensen interviewen. “Ik kan me voorstellen dat hier veel tijd en geld in gaat zitten”, vertelt Rob van Bavel, organisator van het Stripfestival.

Rubenis heeft 1000 euro ontvangen voor een korte animatie over zijn strip ‘Dating For Geeks’. In de animatie gaat het waarschijnlijk over speeddaten. “Een leuk idee”, zegt Van Bavel.

De Stripcultuurbeurs is in het leven geroepen door Gemeente Breda en wordt in samenwerking met Stichting Strips toegekend aan striptekenaars die wat extra hulp bij de financiën van hun project kunnen gebruiken. “Het is fijn als er een steuntje in de rug wordt gegeven”, meldt Van Bavel.

Het Stripfestival trok deze editie meer dan 5000 bezoekers. Vooral de nieuwe speurtocht was erg in trek. “Echt de beste editie tot nu toe. En dan niet vanwege het bezoekersaantal, maar door de leuke reacties”, aldus Van Bavel.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief