Logo bredavandaag.nl

Leeg winkelpand wordt playmobildorp op station Breda

  Cultuur

BREDA - Misschien is het je al opgevallen, maar sinds afgelopen donderdag vind je een heus playmobildorp op het station van Breda. In een leegstaand pand dichtbij de welbekende piano werkt initiatiefnemer Patric van Boven Kaarsmaker samen met ongeveer zeven anderen aan het project 'Happy Station'.


Kaarsmaker heeft het project vrijwillig opgezet. "Ik ben zelf vrijwilliger bij het Sint Elisabeth en toen ik bezig was met de bouw van een kerstdecor bedacht ik me ineens dat ik nog een hoop playmobil boven op zolder had staan. Toen heb ik een vriend benaderd en zo is het balletje gaan rollen."

"Wat ik vooral wil bereiken met dit dorp is een lach op het gezicht van de mensen toveren. Er is al genoeg ellende op de wereld en mocht je op het station komen, dan kun je hier in ieder geval genieten."

De locatie waar het dorp gemaakt kon worden, was voor Kaarsmaker lang onzeker. "Ik heb veel moeten bellen, maar uiteindelijk kwam ik via BrIM bij de NS uit. Die werkte gelukkig mee en er is zelfs afgesproken dat het dorp tot eind april kan blijven staan. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee."

Op vrijdag 11 december moet het project klaar zijn. Tot die tijd staat het pand nog vol met dozen, poppetjes en andere losse onderdelen. Wel kunnen nieuwsgierigen al een kijkje nemen naar de eerste creaties van het dorp. "En die reacties zijn behoorlijk positief. Althans, ik heb nog geen enkele negatieve reactie gehoord. En dat is dan ook een extra stimulans om door te gaan."

Mensen die vrijwillig hun hulp willen aanbieden door bijvoorbeeld playmobil te schenken, kunnen mailen naar info@stichtinghappy.nl.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief