Logo bredavandaag.nl
Een bonte stoet wagens trekt door het centrum van Breda. foto Perry Roovers
Een bonte stoet wagens trekt door het centrum van Breda. foto Perry Roovers

Betrokkenen bespreken veiligheidsplan carnaval

  Cultuur

BREDA - De Bredase Carnavals Stichting (BCV) heeft maandagavond samen met verschillende veiligheidspartners de veiligheid rondom carnaval in Breda besproken. Een hulpverleningsorganisatie, de politie, EHBO, het Rode Kruis, handhavers en mensen van de stichting waren aanwezig in Café Parkzicht om een afstemmingsoverleg bij te wonen.


Reden voor de bijeenkomst was onder andere om de cruciale, drukke punten in de binnenstad te bespreken. “Het gaat dan om de Hoge Brug en het gebied rondom café Het Hart van Breda”, vertelt veiligheidscoördinator John Kuijlaars van de stichting.

“Maar niet alleen de drukte is besproken, ook was het belangrijk om duidelijk te hebben wie waar verantwoordelijk voor is. Dat is aardig gelukt, want ik ontving positieve reacties en er waren verder weinig vragen.”

Kuijlaars haalde het vier jaar lang geldende plan nog even naar voren in het café. “Vorig jaar wilde we dit ook al doen, alleen was er toen of geen belangstelling of weinig partners die konden. Dit keer heb ik al in oktober 2015 gemeld dat dit stond te gebeuren en gelukkig hebben heel veel partners zich bereid gevonden om langs te komen.”

Kuijlaars ziet de bijeenkomst graag ieder jaar terugkeren. “Niet alleen door de toestanden in de wereld zou dit ieder jaar moeten plaatsvinden, maar het is daarnaast ook gewoon overzichtelijk en fijn”, vertelt Kuijlaars. “Er kunnen makkelijker mensen worden aangesproken. Pietje is bijvoorbeeld daar verantwoordelijk voor, terwijl Jantje dat regelt.”

Tijdens de presentatie werd naast de drukte in delen van de binnenstad en verantwoordelijkheden, ook zaken als verkeer, geluidsoverlast en wat te doen bij een grote evacuatie besproken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief