Logo bredavandaag.nl
De verbranding van Kiske en Mieske ten teken dat het carnaval van 2016 er weer op zit.
De verbranding van Kiske en Mieske ten teken dat het carnaval van 2016 er weer op zit. (Mitch van Erp)
carnaval

Kunde Maot'Ouwe motto voor carnaval 2017 in Kielegat (foto's)

  Cultuur

BREDA - Traditiegetrouw wordt op de laatste avond van het carnaval het motto voor het komende bekendgemaakt. Dus weten de Kielegatters dat ze komend jaar creatief aan de slag kunnen met Kunde Maot'ouwe. 


Het motto werd dit jaar voor het eerst gekozen met hulp van de inwoners van Breda. Daarvoor werd een verkiezing uitgeschreven. De bekendmaking gebeurde tijdens het traditionele afscheid van Kiske en Mieske. Dat feest met een treurig randje - carnaval is immers afgelopen - begon dit jaar nog eerder dan anders op de Grote Markt. Al even na 19.00 uur verzamelden zich de eerste feestgangers op de Grote Markt. Die hadden geen enkele moeite om met elkaar de stemming erin te krijgen. Nog voor het plein volstond én de dirigent van de avond Willem alles aan elkaar sprak was het een dolle boel.

Aan het eind van de ceremonie op de Grote Markt vertrok het hele gezelschap, inclusief Kiske en Mieske die inmiddels van het Stadhuis op gelijk niveau met de rest van de aanwezigen waren, naar de Haven. Daar werden de poppen verbrand en verlichtte het vuurwerk de Bredase hemel. De echte volhouders gingen daarna nog de kroeg in, vast oefenen met 'maot'ouwe'.

Bekijk de foto's van de avond.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief