Logo bredavandaag.nl
Het Bevrijdingsfestival op het Kerkplein in Breda.
Het Bevrijdingsfestival op het Kerkplein in Breda. (Stadsfotograaf Breda)

De Biergarten komt naar Breda deze zomer

  Cultuur

BREDA - Het Kerkplein wordt de deze zomer elke vrijdag omgetoverd tot één grote biertuin. Vanaf vrijdag 10 juni tot en met eind september komen er tijdens Biergarten naast de pullen Weißener ook BBQ-voer en live muziek aan te pas.


De biertuin wordt georganiseerd door Trophies Events in samenwerking met café de Bruine Pij. De Bredase Biergarten is niet uniek. Ook Rotterdam kent al deze vorm van Duitse gezelligheid. Ook daar is de hele zomer op vrijdag een Biergarten. Volgens de organisatie is er veel animo. “We hebben al meer dan drieduizend geïnteresseerden op onze facebookpagina. We merken dat het leeft.”

De bedoeling van Biergarten is volgens Trophies Events dat jong en oud op een gezellige manier het weekend kan komen inluiden. “Het wordt een mooie aangeklede plek waar speciaalbiertjes gedronken kunnen worden, samen met optredens van singer-songwriters en jam-sessies. De Grote Kerk is al een mooi decor op zich zelf. Verder kleden we het nog wat extra leuk aan.” Ook komen er foodtrucks die voor het eten zorgen. Bij de opening van Biergarten staat Dokter Worst met zijn worstenkraam en foodtruck Smaaker op het Kerkplein.

Vanaf 10 juni is Biergarten Breda elke vrijdag van 16.00 tot 22.00 geopend. De live muziek wordt de eerste vrijdagavond verzorgd door Myllie Tunes, Anne Nederhoed, Ruben Brugmans en Project Passionfruit.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief